Thomas Sæhl Sørensen har lagt sin aktivistiske fortid bag sig og tager i dag afstand fra tanken om socialistisk revolution.

- De synspunkter, jeg havde, da jeg var 19 år, har jeg lagt fra mig, og de synspunkter har ingen betydning for mit arbejde i SF, siger Thomas Sæhl Sørensen, da B.T. spørger til hans fortid i Rebel. Han siger, at han aldrig har handlet voldeligt eller har opfordret til voldelige aktioner. - Jeg har aldrig gjort noget, der ikke var fredeligt. Jeg kan 100 pct. ærligt sige, at jeg aldrig har været med i et slagsmål. Du efterlyste en debat om væbnet kamp. Hvad mente I om væbnet kamp?

- Vi er aldrig nogensinde gået ind for væbnet kamp i Danmark. Det har vi altid taget afstand fra. Men der kan godt have været en diskussion, som handlede om diktaturstater eller en besættelsessituation. Jeg har for eksempel stor respekt for den danske modstandsbevægelse. Hvad var din holdning dengang til at kaste med sten?

- Jeg var imod at kaste med sten og involvere os i kampe med politiet. Der var sikkert andre i Rebel, der havde andre opfattelser, men jeg havde den opfattelse, at hvis man ville forandre ting, skulle man have flertallet i ryggen og være de mange, og det får man ikke ved at have en hætte over hovedet. Men hvis I ikke troede på vold, hvorfor samarbejdede I så med Antifascistisk Aktion?

- Jeg havde nogle voldsomme kampe og diskussioner med folk fra AFA. Jeg har deltaget i demonstrationer nede ved Jonni Hansen i Greve, hvor der også deltog folk fra AFA på lige linje med folk fra SFU. Man kan diskutere, om man skulle have samarbejdet med dem. Det synes jeg i dag ikke, at vi skulle have gjort. - Set i bakspejlet fortryder jeg, at vi ikke tog et hårdere opgør med de autonome. Jeg har haft hårde politiske kampe med dem, men de skulle have været smidt på porten - på samme måde som vi smed kommunisterne ud, fordi de ikke ville tage klar afstand fra regimerne i Østeuropa.   I bladet Muldvarpen fra dengang kan man se flere tegninger, der sværmer om voldsromantiske temaer. Havde du noget med det at gøre?

- Nej, jeg var ikke redaktør af bladet, og jeg har ikke sat de billeder ind. Jeg har skrevet nogle artikler, og dem står jeg ved. Hvad mener du om sangen 'GiRAFerne Våben'?

- Det er en afskyelig sang, og det ville jeg også have ment dengang. Jeg har ikke haft noget at gøre med, at den blev trykt.

Andre læser også