Lyt til artiklen

Forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner melder Dansk Folkepartis udenrigsordfører til politiet for at opfordre til terror med udtalelse om bombninger af civile områder.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen (DF), bliver nu politianmeldt for sine udtalelser om, at man også bør bombe i civile områder i Syrien for at komme terrororganisationen Islamisk Stat til livs.

Det er forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner, der står bag anmeldelsen. Han skriver på sin Facebook-profil, at han har anmeldt Søren Espersen for overtrædelse af straffelovens terrorparagraf.

Sigurd Hartkorn Plaetner mener, at Espersen med sine udtalelser »opfordrer til terror igennem drab af civile børn og kvinder«.

Søren Espersen har søndag eftermiddag udsendt en præcisering af sine udtalelser.

»Jeg mener bestemt ikke, at vi skal hverken jage eller ramme sagesløse kvinder eller børn. Jeg kan kun beklage, hvis mine svar tidligere i dag har kunnet forstås sådan. Det var ikke hensigten, og det er ikke min mening,« skriver Søren Espersen i en skriftlig kommentar.

Han skriver samtidig, at det vil kræve en »endnu mere intensiv indsats end i dag«, hvis vi skal vinde krigen mod terror.

»Det vil kræve, at vi forener alle kræfter og går tættere på Islamisk Stats terrorister. Den kan føre til utilsigtede civile tab,« skriver Søren Espersen.