SF-formand Annette Vilhelmsen, der fyrede Thor Möger som skatteminister, ønsker ham nu tillykke med det nye job som studievært på DR2.

SF mister en af sine topprofiler, når Thor Möger (SF) forlader politik for at styre debatter i et nyt program på DR2. Partiformanden er spændt på at se Möger som studievært.

- Det bliver spændende at se Thor i den rolle. Jeg kender Thor som en dygtig samfundsdebattør og ønsker ham stort tillykke med det nye job, siger Annette Vilhelmsen (SF) i en pressemeddelelse.

Det var hende, der i oktober fyrede Möger som skatteminister, da hun som ny SF-formand skulle sætte sit eget ministerhold. Möger var erklæret støtte af Astrid Krag (SF) som formand.

Også SFs næstformand, Mette Touborg (SF), ønsker sin partifælle tillykke med jobbet. Hun ærgrer sig over, at SF mister en »stærk folketingskandidat«, men glæder sig over, at Möger trods alt fortsætter med at være aktiv i den offentlige debat - nu i en ny rolle.

- Jeg respekterer Thors beslutning om, at hans kandidatur til folketinget ikke er foreneligt med hans nye arbejde, siger Mette Touborg.

Thor Möger opgiver altså sit folketingskandidatur i Aarhus, men forbliver medlem af SF - dog ikke som aktivt medlem af partiet, understreger han.

- Det er en stor beslutning, som jeg også har tænkt grundigt over. Men det er også helt indlysende, at hvervet som folketingskandidat og rollen som debatvært ender med at spænde ben for hinanden, og derfor har jeg truffet et valg om at trække mig, siger Thor Möger.

Den tidligere skatteminister begynder som vært på programmet »Gadens Parlament« 1. februar, der ifølge DR vil blive sendt flere gange om ugen fra forskellige steder i landet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.