SF-formand Annette Vilhelmsen er meget tilfreds med aftalen om akutjob. Regeringen har ikke planer om flere håndsrækninger til de langtidsledige, siger hun.

SFs nyslåede formand, Annette Vilhelmsen, er meget tilfreds med den aftale om akutjob, som regeringen, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Dansk Arbejdsgiverforening onsdag har indgået.

- Jeg synes, det er et fuldstændig enestående eksempel på, at når man arbejder sammen om opgaverne, så er der også muligheder, så jeg er meget tilfreds med den løsning, der bliver lagt frem i dag, siger Annette Vilhelmsen.

Hun markerede sig i SF-formandskampen flere gange på dagpengeområdet, og det vakte stor opsigt, da hun talte varmt for en konjunkturafhængig dagpengeperiode.

Ifølge Annette Vilhelmsen er der med dagens aftale ikke planer om flere tiltag til de langtidsledige, og hun er overbevist om, at det bagland, som hun har lovet at inddrage mere, vil kvittere for aftalen.

- Jeg er ret sikker på, at mit bagland og SFerne kvitterer for, at vi har gjort rigtig meget, og at de anerkender det samarbejde, som vi fremlægger i dag, og det grundlag, som man har beregnet de her 12.500 stillinger på, også er med til at afhjælpe den ganske alvorlige situation, som folk akut kommer til at stå i, siger Annette Vilhelmsen.

Spørgsmål: Mener de, det er nok, tror du?

- Det er det grundlag, vi har, det er de beregninger, der ligger, og det er den akutte situation, som kommer her fra 1. januar, og det er min overbevisning, at det er den her måde at gøre det på, siger Annette Vilhelmsen, der ikke er enig med Enhedslisten i, at der er behov for flere tiltag.

- Nej, altså jeg bakker fuldstændig op om den aftale, vi har her nu. Jeg må sige, det er et meget solidt arbejde, det er nogle meget solide beregninger, der ligger bag, siger hun.

Spørgsmål: Kan du forestille dig, at der kommer mere på dagpengeområdet i forbindelse med finansloven?

- Det er der ikke nogle planer om, at der skal gøre. I dag handler det om den her akutte situation, som folk kan blive ramt af her 1. januar, siger hun.

Spørgsmål: Enhedslisten skal ikke forvente mere på det her område i forbindelse med finansloven?

- Det er en del af finansloven, det vil jeg ikke forholde mig til.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.