SF-formand langer hårdt ud efter erhvervslivet (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2012)
SF-formand langer hårdt ud efter erhvervslivet (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2012) Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen langer nu kraftigt ud over for det erhvervsliv, som hun selv er minister for.

I en artikel i Kjerteminde Avis siger hun, at de borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet modarbejder regeringen.

- De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering, siger Annette Vilhelmsen til avisen.

Hun peger på, at regeringen har sat en masse initiativer i gang - blandt andet et fradrag på 115 procent for nye investeringer, som nærmest bliver saboteret af erhvervslivet, der derfor puster krisen mere op end nødvendigt.

- På den måde er der mange andre eksempler på initiativer, der burde skabe den udvikling, som mange ønsker. Faktisk har vi på den måde gjort langt mere end i de initiativfattige år i 00’erne, da de borgerlige var ved magten! Det store spørgsmål er så, hvorfor vi oplever så markante konsekvenser af krisen, selv om alle langt fra er ramte, siger hun.

Erhvervslivet er for besatte af at opnå vækst i stedet for at tænke på fællesskabets interesser, mener ministeren.

Hvis vi alle så på fællesskabets interesser i stedet for den enkelte virksomheds eller den enkelte persons, ville meget være anderledes. Hvis virksomhedsejeren for eksempel ikke har som mål, at hans virksomhed skal være i så stor vækst med det mål, at en kapitalfond skal få øje på den, siger hun.

Annette Vilhelmsen blev erhvervs- og vækstminister, da hun vandt valget over sundhedsminister Astrid Krag i formandsopgøret i SF i efteråret. Før det var hun også ordfører for erhvervslivet, så det er et område, hun har beskæftiget sig med længe.

HVAD MENER DU? HAR VILHELMSEN EN POINTE ELLER SKYDER HUN FORBI MED SIN KRITIK? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.