Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen mener, at erhvervslivet puster krisen kunstigt op. Regeringen er på kollissionskurs med erhvervslivet, mener LA.

- De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering.

Sådan siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i et interview med Kjerteminde Avis. Her lancerer SF-formanden et hårdt angreb på dansk erhvervsliv, som hun beskylder for at tænke for meget på profit og for lidt på fællesskabet.

- Hvis vi alle så på fællesskabets interesser i stedet for den enkelte virksomheds eller den enkelte persons, ville meget være anderledes. Hvis virksomhedsejeren for eksempel ikke har som mål, at hans virksomhed skal være i så stor vækst med det mål, at en kapitalfond skal få øje på den. Og hvis ikke den enkelte har som hovedmål at blive personligt rigere, siger Annette Vilhelmsen.

Over for Ekstra Bladet fastholder hun, at visse dele af erhvervslivet aktivt modarbejder regeringens vækstpolitik og puster krisen »kunstigt op«

- Vores initiativer får ikke lov til at komme i gang, og derfor kalder jeg det, at det er pustet kunstigt op.

- Jeg kan ikke sige andet end, at der tilsyneladende er en stor modbevægelse til, at det ikke skal lykkes for os at komme igennem med rigtig mange af de gode investeringer og initiativer, vi har lavet, siger Annette Vilhelmsen.

Hendes udtalelser vækker bestyrtelse blandt borgerlige politikere, blandt andre Liberal Alliances finansordfører Ole Birk Olesen (LA), der forventer, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil irettesætte sin regeringskollega.

- Hvis regeringsledelsen ikke tager afstand fra det her, har regeringen en erhvervspolitik, der er helt umulig at have med at gøre for erhvervslivet. Det er en regering, der på kollisionskurs med virksomheder i Danmark, og det kan man ikke leve med, siger Ole Birk Olesen, der kalder Annette Vilhelmens holdning »helt vild«.

- Det er helt grundlæggende galt med hendes forståelse for, hvorfor man vælger at drive virksomhed. Hun forstår ikke, at den grundlæggende motiv for at skabe en virksomhed er at tjene penge, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.