Seks medlemmer af Liberal Allliance er i dag på dramatisk vis blevet ekskluderet.

Kilder oplyser til bt.dk, at de seks medlemmer har alle modtaget mails, der er kortfattede og åbenbart enslydende. Her skriver partiets landsformand Leif Mikkelsen, at de pågældende er ekskluderet med henvisning til paragraf 11 i partiets regler, som handler om partiskadelig virksomhed.En af de ekskluderede er økonomen Torben Mark Pedersen, der bl.a. er uddannet på Havard og for år tilbage har været ansat i Økonomiministeriet under både Marianne Jelved (R) og Bendt Bendtsen (K)., og siden været chefanalytiker i Danske Bank og Dansk Erhverv. En anden ekskluderet bestyrelsesmedlem i Vejlegården Svend Pedersen og en tedje er ifølge bt.dk's formanden for LA i København Frederik Berling.

- Jeg er meget overrasket, og jeg synes også det er ærgerligt, for jeg har jo mange venner i partiet, siger Torben Mark Pedersen.

Har du nogen ide om hvorfor, du er ekskluderet?

- Jeg har nok været for åbenmundet om interne forhold, f.eks. på Facebook, men jeg ved faktisk ikke præcis, hvad der er grunden. Under alle omstændigheder, synes jeg, man skal kunne udtrykke sig frit på sociale medier, og jeg synes, det er ærgerligt, hvis man ikke kan have en åben debat i partiet også offentligt, siger han.

Det andet ekskluderede medlem Svend Pedersen siger:

- Helt ærligt: Jeg har ingen anelse om, hvad jeg skulle have gjort. Leif Mikkelsen har prøvet at ringe til mig på et tispunkt, og bare lagt en besked på min telefonsvarer om, at han har sendt mig en mail. Jeg har ingen forklaring fået. Men jeg fortsætter selvfølgelig min liberale kamp. Jeg har jo alle mine Facebook-venner. Jeg går bare glip af landsmødet og festen, siger Svend Pedersen.Torben Mark Pedersen er også medlem af Trykkefrihedsselskabet, hvor den kontroversielle Lars Hedegaard er formand.

- Men det har ikke noget med sagen at gøre. Det er ikke noget politisk. Det handler om loyalitet, siger Torben Mark Pedersen.

Anders Samuelsen har sendt en mail til partiets medlemmer, og flere er allerede begyndt at melde sig ud i protest. Mailen lyder:

Kære medlem af Liberal Alliance,

Der har i dag været afholdt hovedbestyrelsesmøde i Liberal Alliance. Vi skriver til dig for at fortælle dig, at vi desværre har været nødsaget til at gennemføre i alt seks eksklusioner af medlemmer, der i den forløbne tid har bedrevet partiskadelig virksomhed.

Beslutningerne blev truffet i overensstemmelse med vedtægternes §11.

Liberal Alliance er en frivillig forening – og vi har højt til loftet. Men nogle gange bliver det nødvendigt at skride til at udelukke et medlem af hensyn til det fælles projekt, som så utroligt mange mennesker kæmper så utrolig hårdt for.

Venlig hilsen

Leif Mikkelsen

Anders Samuelsen

Simon Emil Ammitzbøll


Det er endnu ikke lykkedes bt.dk at få en kommentar fra partiformand Anders Samuelsen.