Nu blander skuespiller Jakob Faurby sig i Jon Stephensens nye møgsag.

Søndag kunne TV 2 fortælle, at Jon Stephensen har skrevet en grænseoverskridende besked til en kun 19-årig kvinde ved navn Mette, der er aktiv i Moderaternes ungdomsparti Unge Moderater. Jon Stephensen skrev ifølge TV 2 blandt andet, at hun var »smuk med den lækreste krop«.

Det har fået Jakob Faurby, der er vinder af 'Vild med dans' og 'Fællessang'-vært, til tasterne:

'De af mine skuespillerkollegaer, der har forsøgt at gøre opmærksom på Jons massive historik med grænseoverskridende adfærd, har ikke fået nok støtte! Hverken af mig eller vores branche. Vi klapper bag lukkede døre og roser i private beskeder, men vi mærker alle frygten ved offentligt at melde ud mod et magtfuldt menneske,' skriver han han på sin Facebook-profil og tilføjer, at han nu godt tør lægge sig ud med den magtfulde kulturordfører.

Skuespiller Jakob Fauerby mener ikke, at Jon Stephensen kan fortsætte som kulturordfører.
Skuespiller Jakob Fauerby mener ikke, at Jon Stephensen kan fortsætte som kulturordfører. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

B.T. har været i kontakt med Jakob Faurby, der ikke har tid til at tale i dag, men han har givet lov til, at B.T. kan referere fra opslaget.

Sagen om den grænseoverskridende besked har vakt bestyrtelse i løbet af i dag søndag. Unge Moderaters formand, Ellen Emilie, har meldt ud, at hun ikke længere mener, at Jon Stephensen kan være en del af partiet. Folketingskandidat Johan Kahl er kommet med en lignende udmelding.

Med sagen om den grænseoverskridende besked er Jon Stephensen atter centrum i en politiske møgsag. Tidligere har det været fremme, at han skulle have forfalsket en underskrift i sin tid som teaterdirektør hos Frederiksberg-teatret Aveny-T, som han blev fyret fra i maj 2022. Jon Stephensen afviser.

Siden har der også været en række sager om et ubehageligt arbejdsmiljø med trusler, magtmisbrug og grænseoverskridende adfærd fra Jon Stephensens side i de mange år, han har været teaterleder.

Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen er ramt af en ny møgsag, der handler om en grænseoverskridende besked til en ung kvinde i Moderaternes ungdomsparti.
Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen er ramt af en ny møgsag, der handler om en grænseoverskridende besked til en ung kvinde i Moderaternes ungdomsparti. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Jakob Faurby skriver i opslaget, at han håber, at Moderaterne tager det alvorligt.

'Jon sidder på regeringens yderste mandat, og derfor kan man godt frygte, at heller ikke det her er nok til at få konsekvenser,' skriver han.

Han lader også sine følgere forstå, at han ikke er bange for Jon Stephensen:

'Han kan ikke røre mig. Han kan ikke straffe mig, og jeg frygter ikke online-hadet. Så nu melder jeg det ud, som jeg burde have gjort meget før,' skriver han.

Jakob Faurby skriver også, at han ikke mener, at man kan have en udenrigs- og kulturordfører, der ikke ved, at 'man ikke sender beskeder til ungdomspolitikere, der handler om deres krop og udseende'.

'Jeg har ikke tillid til Jon Stephensen, og jeg mener ikke, at et regeringsparti kan have en kulturordfører, der skal samarbejde med en branche, der naturligvis ikke kan have tillid til ham på grund af hans historie med magtmisbrug. Vi må trække en streg i sandet,' skriver Jakob Faurby.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Jon Stephensen.

Hør B.T.s politiske podcast 'Slottet & Sumpen' her, eller hvor du plejer at lytte podcast: