ARKIVFOTO 2012 af Finansminister Bjarne Corydon
ARKIVFOTO 2012 af Finansminister Bjarne Corydon Foto: Linda Kastrup

Finansminister Bjarne Corydon er spidskandidat til Folketinget for Socialdemokraterne i Esbjerg, men det vil byens lock-outede lærere nu lave om på.

- Bjarne Corydon har en kæmpestor andel i, hvad der foregår nu. Vi opfatter ikke ham som den rigtige repræsentant for partiet. Først var det medarbejderne i SAS, der blev trynet, denne gang er det os. Turen kommer også til sygeplejersker og politifolk, siger Ulla Koman-Mejer, der er tillidsrepræsentant for underviserne på Esbjerg Ungdomsskole til avisen Jyske-Vestkysten.

Hun repræsenterer lærere, der sammen med knap 90 andre undervisere i Esbjerg er organiseret i Uddannelsesforbundet.

De lockoutede lærere opfordrer bevidst folk til at melde sig ind hos Socialdemokraterne i Esbjerg Bykreds, så de kan vippe Corydon af pinden som spidskandidat ved en ekstraordinær generalforsamling.

Valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet ser lærernes hævn som en reaktion på, at regeringen har støttet op om KLs krav konflikten med lærerne.

- Nogen ser åbenbart muligheden for at bruge de demokratiske værktøjer, der findes i de politiske partier. Vi har tidligere set, hvordan Venstre i København pludselig fik en række nye medlemmer med kinesisk oprindelse. Det sikrede Heidi Vang valg til Borgerrepræsentationen. 

- Nu forsøger lærerne i Esbjerg at bruge partiorganisationen på samme måde, og denne gang foregår det i det helt åbne. Det er et billede på, hvordan demokratiet fungerer, siger Rune Stubager.

Corydon klar til at opsplitte forhandling

 
Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, har endnu ikke registreret flere medlemmer i Esbjerg.

- Det er klart, at det er medlemmerne lokalt, der afgør, hvem der skal være spidskandidat. Men min fornemmelse er nu, at Bjarne Corydon er særdeles populær i Esberg, hvor han hidtil er blevet valgt enstemmigt, siger Lars Midtiby.

Socialdemokraterne holder lokale generalforsamlinger i marts og april, hvor kredsens spidskandidater til Folketinget blandt andet bliver valgt.

Lærerne i Esbjerg satser således på at finde stemmer nok til, at der kan indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.