Krisen i SF hersker ikke bare på Christiansborg. Også ude i foreningerne er der stor utilfredshed med, at formand Annette Vilhelmsen (SF), ministerholdet og landsledelsen bakker op om salget af dele af DONG til investeringsbanken Goldman Sachs, mens mange andre er imod. Derfor mener to formænd, at Vilhelmsen bør finde et andet job, skriver dr.dk.

Køges partiformand Torben Haack ønsker at samle vrede menige partisoldater landet over.

Følg situationen live på bt.dk hele dagen

»Det er jo ikke kun os, der føler, at vi overhovedet ikke bliver lyttet til. SF har aldrig været så topstyret som nu. Jeg stemte selv på Anette Vilhelmsen, men hun magter jo slet ikke opgaven. Den kommende tid skal vi prøve at redde SF og finde en, der kan overtage formandsposten,« siger Torben Haack til DR Sjælland.

Hans partiforening støttes af formanden for SF i hele den sjællandske storkreds, Jørgen Baadsgaard. Han ser gerne, at Vilhelmsen er fortid efter det kommende landsmøde.

»Hun er ikke slået igennem, så vi bliver nødt til at vælge ny formand og ny landsledelse, så der er overensstemmelse mellem ledelsen og medlemmerne,« siger han.

Afstemningen onsdag, hvor SFs landsledelse vedtog at stemme for aftalen med Goldman Sachs, skete med et smalt flertal bag Vilhelmsen.