Dansk Folkeparti vil endnu en gang have Justitsministeriet til at undersøge muligheden for at burka-forbud i Danmark.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Dansk Folkeparti vil endnu en gang have Justitsministeriet til at undersøge muligheden for at indføre et burka-forbud i Danmark.

Det fastslår partiets integrationsordfører, Martin Henriksen, med henvisning til, at den hollandske regering planlægger at forbyde burkaer samt andre muslimske slør, der dækker ansigtet, i offentligheden.

- Både Socialdemokratiet, De Konservative og Dansk Folkeparti har tidligere ønsket et sådant forbud, siger Martin Henriksen.  

Her kan du se forskellen på en hijab (øverst til venstre), en niqab (øverst til højre), en tchador (nederst til venstre) og en burka (nederst til højre). Det er altså det sidstnævnte, DF vil indføre forbud mod at bære.
Her kan du se forskellen på en hijab (øverst til venstre), en niqab (øverst til højre), en tchador (nederst til venstre) og en burka (nederst til højre). Det er altså det sidstnævnte, DF vil indføre forbud mod at bære. Foto: AFP PHOTO
Vis mere


- Socialdemokratiet og De Konservative faldt fra, da forslaget eftersigende var i strid med grundloven og internationale konventioner. Nu kan vi se, at det i hvert fald ikke er i strid med konventionerne, når både Frankrig og Holland indfører det, siger han.

BNB