SFs tidligere gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, går efter borgmesterposten i Vesthimmerlands Kommune

Hvis vælgerne i Vesthimmerlands Kommune vil have hende, er Pernille Vigsø Bagge (SF) klar til at sige farvel til Christiansborg ved årets udgang.

Den tidligere gruppeformand for SF siger onsdag til DR Nordjylland, at hun er interesseret i at blive partiets borgmesterkandidat i hjemkommunen Vesthimmerland. Hun vil således være blandt navnene, når de lokale SFere senere på måneden skal vælge kandidater til novembers kommunalvalg.

- Det er vigtigt, vi stiller med et stærkt hold i SF Derfor stiller jeg mig til rådighed. Og heldigvis har jeg en bestyrelse, som også synes, det er en god idé, siger Pernille Vigsø Bagge.

Den 38-årige SF-politiker har tidligere siddet i byrådet, da kommunen hed Løgstør. I 2005 blev hun imidlertid valgt til Folketinget, hvor hun hurtigt steg i graderne i SF-gruppen. Efter valget i 2011 forventede hun at få en plads i regeringen. Det fik hun som bekendt ikke, og efter en meget offentlig kritik af partiledelsen blev hun i stedet tildelt posten som gruppeformand.

Den gav hun fra sig sidste år, da Villy Søvndal trak sig som formand for SF. Samtidig meddelte Pernille Vigsø Bagge, at hun ikke genopstiller til Folketinget, men hun har altså ikke mistet lysten til politik.

- Jeg mener, at jeg med min erfaring og min indstilling kan gøre en forskel. Og så har jeg jo mit hjerte her i Vesthimmerland, hvor jeg lever og bor. Derfor vil jeg gerne investere min politiske kapital her lokalt, siger hun til DR Nordjylland.

Hvis det ikke lykkedes at blive borgmester i Vesthimmerlands Kommune, overvejer den cand.theol.-uddannede Pernille Vigsø Bagge at søge arbejde som præst.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.