Søgninger på internettet afslører, hvad danskerne egentlig gerne vil vide om de politiske ledere.

Med få måneder til det kommende folketingsvalg hvad er det så, vælgerne brænder efter at få at vide om de politiske ledere? Hvad de mener om efterlønnen? Krigen i Afghanistan? Eller den globale opvarmning?

Nej, vi vil vide, om der er nøgenbilleder af Helle Thorning-Schmidt, kende Lars Løkke Rasmussens højde - og finde ud af, hvor dårlig til engelsk Villy Søvndal egentlig er.

Det afslører en gennemgang af de mest populære søgninger på den mest anvendte internetsøgemaskine Google.

Det ord, som der mest søges på sammen med den socialdemokratiske formand, er således "nøgen", efterfulgt af ordene "blog" og "cv" (mens Helle Thorning-Schmidt og antirynkegiften "botox" er den 10. mest søgte ordkombination).

til bm f Udenrigsminister Lene Espersen på besøg i Libyen


Til gengæld er ingen interesseret i at se statsministeren i adamskostume. Det meste søgte ord i forbindelse med Lars Løkke Rasmussen er "wiki" - en henvisning til den frie internetencyklopædi Wikipedia - efterfulgt af ordene "nytårstale 2011" og "højde".

Når det drejer sig om SF's formand, er der imidlertid ingen tvivl om, hvad vi vil vide noget om.

Siden der tidligere på året dukkede et videoklip op på hjemmesiden www.youtube.com, hvor Villy Søvndal på gebrokkent engelsk advarer aktivister på Klimatopmødet i København om, at "ze ice is melting at ze poles", har latteren ikke villet forstumme.

Og specielt ikke efter, at Venstres Ungdom (VU) lavede en satire ved at lægge lydsporet ind over en scene i Monty Pythons film "Ridderne om det runde bord".

Ni ud af de 10 mest populære googlesøgninger på Villy Søvndal handler således om engelskkundskaberne, Monty Python og youtube.

SF's formand, som efterfølgende er begyndt at tage engelskundervisning, forstår godt interessen:

- Jeg tror selv, jeg har været med til at holde Google-resultatet oppe på det flotte niveau, for jeg har selv set det en hel del gange. Det er ret sjovt lavet.

/ritzau/