Danskerne vil høre statsministeren tale om fremtidige satsninger på uddannelse i nytårstalen, viser en måling. EU og finansskat spiller en mindre rolle.

- Vi skal satse på uddannelse og viden i fremtiden.

Det budskab vil 49 procent af danskerne høre, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) 1. januar toner frem på TV-skærmene for at holde sin årlige tale til nationen.

I en måling foretaget for TV 2 og Politiken har Megafon bedt godt 1.000 danskere vælge mellem en række udsagn, som de vil høre fra statsministerens mund, og målingen viser, at uddannelse ligger højt på manges dagsorden. 40 procent vil således gerne høre Helle Thorning-Schmidt love, at »regeringen vil sikre, at flere unge får en uddannelse«.

På tredjepladsen med 37 procent finder man et ønske om, at statsministeren sender et budskab om en mere positiv omgangstone i det danske samfund, herunder på sociale medier og i den offentlige debat. Endelig mener 35 procent af danskerne, at Thorning-Schmidt bør kræve en arbejdsindsats af alle, der modtager offentlige ydelser.

I den anden ende af listen finder man emner som EU og finansskat. Kun 19 procent mener, at statsministeren skal bebude skat på finanstransaktioner, mens 14 procent vil høre hende sige, at EU bør spille en større rolle i dansk politik.

Helt i bund ligger budskabet om, at den offentlige sektor skal give dansk økonomi et boost. Det vil kun 14 procent have med i nytårstalen, mens blot ni procent mener, at Helle Thorning-Schmidt bør tale om at få flere kontanthjælpsmodtagere til at stemme ved kommunalvalget.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.