Radikalt bagland bakker fuldt op om partileder Margrethe Vestager, selv om forhandlinger truer oppositionen.

Selv om Det Radikale Venstre får drøje hug af blandt andet fagbevægelsen for forhandlingerne om efterlønnen, der truer med at splitte oppositionen, bakker de radikales bagland op om partileder Margrethe Vestager. Det skriver af Politiken.dk.

- Jeg har sonderet terrænet, og der er ekstrem stærk opbakning alle steder fra, siger de radikales landsformand Klaus Frandsen.

I de seneste meningsmålinger er regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti samlet gået frem, så oppositionens forspring er snævret en del ind.

I fagbevægelsen kritiserer man, at de radikale risikerer at få fjernet efterlønnen, men samtidig bane vej for en ny periode med Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Klaus Frandsen citerer et partimedlem for, at situationen er så klar i partiet, fordi man snorlige har fulgt en strategi, der blev lagt efter sidste valg.

- Lykkes det at indgå en aftale om at afskaffe efterlønnen nu, vil vi stå ved den. Og vi vil også i en ny regeringsdannelse kæmpe for at afskaffe efterlønnen, siger Klaus Frandsen.

- Der er ikke tvivl om, at de radikale ønsker en ny regering. Men en ny regering er intet værd, hvis man ikke kan udføre radikal politik, siger Klaus Frandsen til Politiken.dk.

/ritzau/