Økonomi- og indenrigsministeren afviser rygterne om, at regeringen har droppet planen om at få gennemtrumfet en såkaldt tillidsreform.

Regeringen går stadig efter at lave en tillidsreform, selvom det er blevet en større opgave, end økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) forventede.

Det understreger Vestager selv, efter at hun på avisen.dk er taget til indtægt for, at planen om en tillidsreform er droppet, selvom den er en del af regeringsgrundlaget.

- Virkeligheden er gået op for mig i den forstand, at en tillidsreform er så stor en pakke, at det er svært at finde et gavebånd, der er langt nok til at slå rundt om, siger Margrethe Vestager til avisen.dk.

Det er ifølge ministeren blevet tolket forkert. Tillidsreformen er ikke død, understreger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

- Tillidsreformen er et afgørende element i moderniseringen af den offentlige sektor, og arbejdet med tillidsreformen fortsætter i fuldt tempo, siger hun.

- Når vi skal skabe mere eller bedre velfærd for de samme penge, skal vi fjerne overflødige proceskrav og regler, give plads til ledelse og give offentligt ansatte et større rum at folde deres faglighed ud i. Jeg har indbudt de faglige organisationer til drøftelser om tillid, ledelse, faglighed og kvalitet. Det er drøftelser om, hvordan vi konkret gør - ikke om luftige, abstrakte begreber. Der er tale om, at vi tilrettelægger en systematisk, målrettet indsats, fortsætter hun.

I arbejdet med tillidsreformen skal det blandt andet diskuteres, hvordan tilliden styrkes i børnehaver, skoler og på kommunekontorer.

En række interesseorganisationer har i kølvandet på rygterne om tillidsreformens død ærgret sig over, at den ikke skulle blive til noget. Men det er der altså ifølge Margrethe Vestager ingen grund til.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.