Folketingsmedlem Mikkel Bjørn Sørensen har forladt Nye Borgerlige og smækket med døren på vej ud.

Tilbage står beskyldninger om trusler om eksklusion fra partiet, hvis ikke Mikkel Bjørn Sørensen ville bakke op om Lars Boje Mathiesens formandskandidatur.

Men beslutningen om at forlade partiet er lidt forhastet, lyder det nu fra nuværende, men afgående partiformand Pernille Vermund.

»Jeg tror, at Mikkel Bjørn Sørensen ville have set, hvis han var blevet og havde passet sit arbejde i gruppen, at der er mere i Lars Boje Mathiesen, end han går og tror,« siger hun til B.T.

Lars Boje Mathiesen er ikke blevet valgt som formand endnu. Derfor er det også for tidligt at dømme hans evner, forklarer Pernille Vermund.

I den forbindelse kalder hun Mikkel Bjørn Sørensens begrundelse for at forlade partiet for »lidt tynd.«

»Jeg havde gerne set, at de, der var blevet valgt til Folketinget for Nye Borgerlige, var folk, der ville kæmpe for sagen og ikke sig selv,« siger Vermund og fortsætter:

»Mikkel Bjørn Sørensen har haft nogle personlige interesser, som har været vigtigere end det, som er fælles for vores sag, og det som han er valgt til. Derfor har han truffet beslutningen, og det er jeg for at sige det mildt ret ærgerlig over.«

Det er dog ikke en opfattelse som Dansk Folkepartis nyeste medlem er enig i.

»At passe mit arbejde er også at kæmpe for dagsordener, som jeg synes er vigtige. Det er grunden til, jeg har taget den her beslutning. Jeg er nervøs for, om den platform, jeg har stået på i efterhånden seks år, vil ændre sig markant efter en ny formand overtager,« siger Mikkel Bjørn Sørensen til B.T.

Mikkel Bjørn Sørensen deler Vermunds ærgrelse, men understreger at han ikke har tillid til, at Lars Boje Mathiesen vil kunne varetage formandsposten.

»Jeg har jo siddet med i partiet længere tid end Lars Boje Mathiesen. Derfor taler jeg ikke ud af den blå luft, når jeg siger, at jeg ikke tror på at Lars Boje Mathiesen besidder de lederegenskaber, det kræver,« forklarer han.

Det er kun få uger siden, at Pernille Vermund har meddelt, at hun stopper som formand for Nye Borgerlige.

Det satte gang i mange spekulationer om, hvorvidt der skulle være et kampvalg om formandsposten i Nye Borgerlige mellem Lars Boje Mathiesen og Mikkel Bjørn Sørensen.

Men det kommer ikke til at ske, da Mikkel Bjørn Sørensen efter eget udsagn er blevet truet med eksklusion fra partiet fra sekretariatschefen, hvis han ikke kunne bakke op om Lars Boje Mathiesens ledelse.

En episode som Pernille Vermund efterfølgende også har bedt om, at Mikkel Bjørn Sørensen fik en undskyldning for.

»Jeg har ikke selv været med på mødet, men da jeg hørte, at det var hans opfattelse, tog jeg straks fat i vores sekretariatschef og bad ham undskylde over for Mikkel Bjørn Sørensen, at han var blevet efterladt med den opfattelse,« forklarer hun.

Nye Borgerliges næstformand Peter Seier Christensen afviser, at Mikkel Bjørn Sørensen er blevet truet med eksklusion her og nu.

»Det, vi talte om, var, at hvis Lars Boje blev valgt som formand, og Mikkel Bjørn Sørensen så på et senere tidspunkt ikke kunne bakke op om formandskabet, så kunne det selvfølgelig være en mulighed,« siger han.

Nye Borgerlige skal vælge ny formand på et ekstraordinært årsmøde 7. februar.