Venstre-politikerne modtog klare instrukser fra Løkkes rådgiver om, hvordan de skulle forklare, at Venstre takkede nej til skattelettelser, skriver Weekendavisen.

Det er vigtigt for Venstre ikke at ende med skylden for, at regeringens skatteforhandlinger ender i et smalt forlig med Enhedslisten.

Så for at undgå, at V-vælgerne spørger sig selv, hvorfor Danmarks liberale parti takkede nej til regeringens udspil om topskattelettelser og øget beskæftigelsesfradrag, har Lars Løkke Rasmussens rådgiver, Mikael Børsting, sendt en mail rundt til Venstre folketingsmedlemmer. Det skriver Weekendavisen.

V-politikerne blev nøje blev instrueret i, hvordan de skulle forklare Venstres farvel til skatteforhandlingerne, hvis de blev spurgt.

- De kommende dage vil dele af vores bagland og aktører i erhvervslivet muligvis kritisere Venstre for, at regeringen skal lave en skatteaftale med Enhedslisten, skriver Børsting ifølge Weekendavisen.

Han opfordrer derfor V-folkene til at »beklage, at regeringen ikke ønskede en bred og ambitiøs skatteaftale med V (...) beklage, at den kriseramte regering valgte fred med Enhedslisten frem for ambitiøs skatteaftale med Venstre, som Danmark har brug for.«

- Blot så vi husker hinanden på, at vi – akkurat som med K og LA - skyder på regeringen frem for vores venner. Det er smerteligt for regeringen, at den er så svækket, at den bliver nødt til at tækkes Frank Aaen. Der er lang, lang vej til Vestagers snak om sammenligninger med SR-regeringen. Lad os alle gøre en indsats for, at Venstre ikke dyrker krigen i blå blok/bagland, skriver han.

Torsdag meddelte Lars Løkke Rasmussen, at Venstre var parat til at vende tilbage til skatteforhandlingerne, og fredag klokken 15 møder partiet så op til møde i Finansministeriet.

Partiet har bebudet, at det stiller med to krav: Folkepensionisternes vilkår må ikke forringes. Det samme gælder beskatningen af boligejerne.

Det er regeringens mål, at en skatteaftale er på plads inden 1. juli. Ifølge SRSFs 2020-plan skal den give tre milliarder kroner og være »fuldt finansieret og socialt balanceret.«

Ingen af de andre partier, som er tilbage i forhandlingerne - Ø, K og LA - har officielle møder med regeringen i dag. Lars Løkke Rasmussen befinder sig til klimamøde i Rio frem til tirsdag, og som Weekendavisen husker sine læsere på:

- I 1983 blev Fremskridtspartiets Helge Dohrmann berømmet for et forlig, som han en nattetime indgik i telefonen fra den københavnske restaurant Rio Bravo. I Løkkes tilfælde risikerer det at blive Rio uden bravo - og uden forlig.