Claus Richter understreger, at Banke-sagen er et lokalt anliggende hos Venstre i Fredericia.
Claus Richter understreger, at Banke-sagen er et lokalt anliggende hos Venstre i Fredericia. Foto: Jan Jørgensen
Fire af Venstres seks byrådsmedlemmer i Fredericia blev tirsdag aften stillet et ultimatum, fordi de ikke vil støtte borgmester Thomas Banke: Enten er i med os, ellers kan I forlade partiet. En sag Venstres partisekretær ikke vil tage stilling til.

- Det har jeg slet ingen kommentar til, lyder det kort og kontant fra Venstres partisekretær Claus Richter, hvis man spørger, om det er i orden, at Venstre banker folk på plads, som det foregår i Fredericia lige nu.

Fire af Venstres byrådsmedlemmer i Fredericia, der nægter at bakke op om den omstridte borgmester Thomas Banke (V), har ellers fået den besked, at de har indtil i morgen onsdag klokken 12 til at ændre mening, hvis de ikke vil risikere en eksklusionssag.

Borgmester taget i nyt tilfældeaf snyd - 1


Truslen om eksklusion fra partiet kommer i kølvandet på beskeden fra Thomas Banke om, at han vender tilbage til sin borgmesterpost. Det annoncerede den omstridte borgmester tirsdag aften i et interview med TV Syd.En trussel som, ifølge Claus Richter, ikke er i strid med Venstres vedtægter:

- Venstres vedtægter giver mulighed for, at den lokale forening kan træffe beslutninger om at smide medlemmer ud, hvis man mener, de laver noget, der er i strid med partiets linje lokalt. Og det er det, jeg kan forstå, Venstres forening har planer om at gøre i Fredericia, siger Claus Richter, der understreger, at sagen er et lokalt anliggende.

Borgmester taget i nyt tilfældeaf snyd - 1


- Der er en række formalia omkring vedtægter, og jeg stoler på, de følger vedtægterne i Fredericia. Men der er jo ingen tvivl om, at vedtægterne bliver brugt i en lokal magtkamp, siger han.

Beskeden fra Banke kommer dagen efter et møde i byrådsgruppen, hvor Thomas Banke deltog. I forbindelse med mødet fastholdt fire af partiets seks byrådsmedlemmer det mistillidsvotum, byrådet stillede til borgmesteren midt i december, efter det blev afsløret, at han blandt andet havde misbrugt kommunens kontokort og ikke havde orden i sine bilag.

Det har ligeledes vakt opsigt, at Banke har erkendt, at han var blevet afhængig af morfin efter en tandoperation - noget som ifølge flere byrådsmedlemmer gik ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.