Venstres familieordfører Tina Nedergaard anklages nu for at bruge Politiets Efterretningstjeneste i en langvarig og bitter krig mod sin ekskærestes far. Han står nu frem i BT og fremlægger sms'er, hvor hun truer ham.

Beskyldningerne kommer fra faderen til den mand, som Tina Nedergaard dannede par med 2013-2014.

Her lå den 46-årige Tina Nedergaard i en grim krig med sin daværende kærestes forældre, som mente, hun forpestede familien. En konflikt, som kulminerede, da Tina Nedergaard truede kærestens far John Schreiber med PET.

Truslen kom på en sms 15. december 2013 og var afsendt fra Tina Nedergaards folketingsnummer. »Du får nok en henvendelse fra PET«, stod der i sms’en, som BT er i besiddelse af.

Men beskeden var blot én blandt mange sms’er i en lang krig på ord, som udspillede sig i december 2013 mellem den tidligere undervisningsminister og John Schreiber.

»Vi anede ikke, hvad hun var i stand, men hun fik det til at lyde, som om hun havde magt til at kontakte PET, selvom det virkede fuldstændig forkert at true med at trække PET ind i en privat sag. For os at se misbrugte hun sin magt til at skræmme os,« siger ekskærestens far John Schreiber i dag til BT.

Til dagligt kæmper den tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard som Venstres børne- og familieordfører for bedre vilkår for børnene. Senest har hun foreslået en særlig klageinstans for børn og krævet, at politiet skal kunne pudses på forældre, der bryder reglerne i samværssager. Men hun er uværdig til at bestride den post, mener John Schreiber.

»Vi mener rent ud sagt ikke, at hun er værdig til at sidde i Folketinget, når hun misbruger sin magt og behandler folk på den måde,« siger John Schreiber.

Tina Nedergaard bekræfter, at hun sendte den omtalte sms. Hun blev for en uge siden forelagt beskyldningerne, men fastholdt tirsdag, at hun kun vil give et skriftligt svar til sagen.

»Jeg kan bekræfte, at det er korrekt, at jeg til sidst oplyser vedkommende om, at jeg vil inddrage myndighederne, hvis han ikke ophører med at genere mig. Jeg har i dag ingen kontakt til pågældende eller dennes familie. Mit ønske er udelukkende, at mandens had til mig ikke igen skal blive en del af det gode liv, som jeg og min familie har i dag,« skriver Tina Nedergaard til BT.

Læs hele Tina Nedergaards svar her.

KØB BT I DAG OG LÆS HELE HISTORIEN