Det er ikke kun statsministeren, der bager på S-afhopperen Karen Jespersen. Også i lokale Venstre-kredse er man begyndt at tale om den ledige stemmesluger.

På et møde i sidste uge i Indre By-kredsen i Venstre i København - den tidligere Rådhuskreds - blev Karen Jespersens navn nævnt som en mulighed.

Kredsen skal finde en ny folketingskandidat efter den tidligere politiske ordfører Jens Rohde, der forlader Folketinget ved næste valg for at hellige sig jobbet som radio-direktør.

Men formanden for Indre By-kredsen, Jes Kjær Jessen, understreger, at intet er besluttet endnu:

- Vi er ved at undersøge forskellige personer, der kan profilere Venstre-holdninger på en god og effektiv måde. Karen Jespersen kan være en mulighed. Men det er der også andre, der kan, siger Jes Kjær Jessen.

I går talte statsminister Anders Fogh Rasmussen atter varmt om Karen Jespersen. Første gang, han inviterede hende ind i varmen hos Venstre, var for 12 dage siden efter regeringens seminar på Havreholm, hvor Fogh understregede, hvor enig han er med Karen Jespersen.

For at flirten kan udvikle sig til noget mere fast, kræver det, at nogen spiller ud. Enten skal en kreds henvende sig til Karen Jespersen eller omvendt. Og lige nu går alle parter rundt om den varme grød uden rigtig at turde byde op.

I København er der fire ledige kredse: Sundbyvester, Indre By, Nørrebro og Vesterbro. I Århus er der også fire ledige kredse.

Himmerland bliver ledig efter Christian Mejdahl og Guldborgsund bliver ledig efter Sv. E. Hovmand.

En meningsmåling i B.T. 16. januar viste, at Karen Jespersen kan trække ni mandater helt alene, hvis hun dannede sit eget parti.

Men også kredse i Konservative og Dansk Folkeparti er ude efter den populære stemmesluger, der trækker fulde huse når hun rejser land og rige rundt med sin mand Ralf Pittelkow og holder foredrag om islamister og naivister.

- Alle tre partier bager på hende i øjeblikket. Det kan der ikke være tvivl om, siger en konservativ kilde.

Synes du, Karen Jespersen skal tilbage i dansk politik? Deltag i debatten her.