Thomas Banke kunne have været en spændende politiker at følge på sin vej mod magtens centrum, men meget tyder på, at turen nu er aflyst. Tandpinen er Bankes mindste problem netop nu!
Thomas Banke kunne have været en spændende politiker at følge på sin vej mod magtens centrum, men meget tyder på, at turen nu er aflyst. Tandpinen er Bankes mindste problem netop nu! Foto: Claus Fisker

Thomas Banke har ikke længere sit partis opbakning til at fortsætte som borgmester i Fredericia. Et enigt økonomiudvalg undsiger ham.

Venstre har ikke længere tillid til Thomas Banke (V) som borgmester og byrådsmedlem i Fredericia, skriver Fredericia Dagblad.

Lørdag meddelte Socialdemokraterne og SF, at deres tillid til den 31-årige borgmester er væk, og den ikke kan genoprettes.

Fredericias borgmester tager sygeorlov.

Et enigt økonomiudvalg udtrykker ifølge Fredericia Dagblad efter et ekstraordinært møde søndag eftermiddag mistillid til Thomas Banke (V), og samtidig er der indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde mandag, hvor byrådets tillid til borgmesteren er eneste emne på dagsordenen.

- Jeg må desværre sige, at efter vi har læst alle dokumenterne nærmere igennem, er opbakningen forsvundet fra Venstres byrådsgruppes side, siger medlem af økonomiudvalget Hanne Lumby (V) til Fredericia Dagblad.

Thomas Banke valgte fredag at gå på orlov. I en pressemeddelelse, som Socialdemokraterne og SF udsendte lørdag, beskyldes han for at have et »åbenlyst morfinmisbrug«. Derudover mener de to partier, at han gennem flere år har udvist en lemfældig omgang med kommunens penge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.