____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Lars Løkke Rasmussen bad direkte om at blive blandet uden om sagen, fortalte hans tidligere spindoktor og pressechef i Venstre Søs Marie Serup under dagens afhøring i Skattesagskommissionen.

- Jeg har en gang taget sagen op med Lars Løkke. Jeg kan ikke huske, hvordan det foregik. Hans reaktion var med det samme, at det ville han ikke vide noget om. Kun hvis det gik af officielle kanaler - altså gennem departementschefer, sagde Søs Marie Serup.

Uden for lokalerne på Fremtidsvej i Søborg uddybede hun sin udtalelse.

- Løkke bad om ikke at vide noget om den, og i hvert fald kun, hvis han blev officielt orienteret fra Skatteministeriet til Statsministeriet, sagde hun.

Hendes forklaring lægger sig tæt om af de udlægninger, som Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt og Peter Christensen tidligere har givet. De gav også udtryk for, at sagen ikke var det store samtaleemne i partiet - til trods for at den var en særdeles varm politisk kartoffel og fyldte godt op i mediebilledet i adskillige måneder.

Selv om Søs Marie Serup med sin forklaring frikendte Løkke for ulovlig indblanding i sagen, er det endnu for tidligt at drage nogen konklusion. Da Løkke i december sidste år blev grillet om sagen på et pressemøde på Statens Museum for Kunst, stod han med ryggen mod muren og leverede en imponerende præstation ud i kunsten af undlade at svare på et meget simpelt spørgsmål. Nemlig, om han havde deltaget i møder om sagen.

- Det er et meget åbent spørgsmål, du stiller der, svarede han. Da spørgsmålet blev gentaget, svarede han, at det var et meget 'upræcist' spørgsmål, og tredje gang lød hans svar, at 'det er jo et tomt spørgsmål, du stiller. Ja, det bliver jeg nødt til at sige.'

Løkkes krumspring bestyrkede en udbredt mistanke om, at Venstre havde forsøgt at slå politisk plat på sagen, og det var det billede, som Søs Marie Serup i dag med sin forklaring gjorde sit til at udviske.

Diskuterede I sagen i Venstre?

- Meget lidt. Den blev diskuteret som en pressesag og hvordan vi skulle håndtere den, og så var det ligesom det. Vi prøvede at holde den på så få hænder som muligt, fordi vi var klar over, at det var en potentielt skadelig sag for Venstre, og derfor har det kun været Peter Christensen, der har udtalt sig. Det har i hvert fald ikke været meningen, hvis andre udtalte sig, sagde hun.

Under afhøringen betegnede hun skattesagen som 'livsfarlig' for Venstre, fordi partiet netop havde opbygget en større pressetjeneste, der af Socialdemokraterne hurtigt blev kaldt for Venstres spin-enhed.

- Det var livsfarligt for vores afdeling, der var ny. Vi gjorde alt for at holde den sag fra livet. Jeg gav alle medarbejdere en ordre om, at de enkelte medarbejdere ikke måtte røre ved sagen - alle opkald skulle stilles ind til mig, sagde Søs Marie Serup.

Hendes forklaring her til formiddag i Skattesagskommissionen formede sig som én lang afvisning af, at Venstre havde blandet sig i sagen, at hun havde set papirer i sagen, holdt møder om sagen og havde forsøgt at udnytte sagen politisk.

- Jeg har ikke fået adgang til sagens materiale fra Troels Lund Poulsen eller Peter Arnfeldt. Han har efterfølgende fortalt mig - Troels Lund - at han dengang havde haft adgang til materialet, forklarede hun.

Søs Marie Serup kunne dog ikke helt afvise, at hun måske på et tidspunkt havde set brudstykker af sagen.

- Jeg kan ikke med sikkerhed sige, at jeg undervejs har fået noget at vide om sagen, som kan være gået ind i min store, mentale makulator. Jeg har ikke haft adgang til agterskrivelsen eller fået henvendelser fra journalister om at få adgang til den, sagde hun.

Tidligere har daværende skatteminister Troels Lund Poulsen fra Venstre under vidneansvar i kommissionen afvist, at han havde 'drøftet noget som helst i Venstre' om partiets politiske strategi i forhold til Thornings skattesag.