Lyt til artiklen

Det er udelukket at indføre brugerbetaling på lægebesøg, fastslår sundhedsminister Nick Hækkerup. Den udmelding får et medlem af Folketinget for Venstre til harmdirrende at fare til tasterne på Facebook.

Sundhedsministerens udmelding kommer efter, at flere folketingskandidater fra Venstre  mener, at det bør koste penge at gå til lægen.Men det er folketingskandidat Jakob Ellemann-Jensen (V), søn af  tidligere minister Uffe Ellemann-Jensen, slet ikke tilfreds med.

Faktisk er han så harm, at han søndag aften er fløjet til tasterne for at sige sin mening om regeringspartiet. Det skriver han på sin Facebook-profil fra hjemmet i Gentofte.

- Jeg er ved at brække mig over forargede socialdemokrater på FB, der har fået besked af deres politbureau om at lyde hysteriske over, at nogle af Venstres folketingskandidater mener noget andet end det, partilinjen foreskriver (sådan noget har vi nemlig plads til i Venstre) omkring betaling for lægebesøg, lyder svadaen fra Venstres Jakob Ellemann-Jensen på Faceboook.

Han stiller tre situationer op, som han mener, er værd at diskutere i forbindelse med brugerbetaling hos lægen.

1) Hvis en dansker styrter på sin cykel og brækker kæben, så er det fællesskabet, der tager sig af det, men hvis tænderne bliver knust, så betaler man selv.

2) Hvis man hører dårligt, er der enorme tilskud til høreapparater, mens du selv må betale dine briller, hvis du har dårligt syn.

3) Får jeg ondt i maven, går jeg til lægen uden egen regning, men får jeg ondt i ryggen går jeg til fysioterapeut eller kiropraktor for egen regning.
Hvorfor vil I ikke diskutere, om det er den mest rimelige og hensigtsmæssige fordeling af egenbetalingen (som I jo heller ikke har noget imod) i sundhedsvæsenet?

Hans Facebook-indlæg har udløst en længere debat.

Indlægget kommer efter BTs afsløring om, at en stor del af Venstres kandidater i en kandidattest i Altinget har erklæret sig som tilhængere af brugerbetalingen.

Dog skaber Venstres udmeldinger ikke andet end forvirring, mener socialminister Nick Hækkerup.