Lyt til artiklen
____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) undgår ikke at skulle gennem et samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Netop nu sidder Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen (V) og formulerer teksten, mens Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Christian Juhl (EL) formulerer et par supplerende spørgsmål.

- Jeg er optaget af, hvorfor ministeren ikke sender Folketinget de oplysninger, hun får af lægerne. Hvorfor sorterer hun i konklusionerne fra rapporten i stedet for at give os et fyldestgørende billede?. Det synes jeg, hun skal svare på, siger Hans Andersen (V).

Han mener, at Mette Frederiksen har behov for at få repeteret, at en minister har pligt til at give fyldestgørende svar.

- Nu vil jeg først høre hendes redegørelse og så vil jeg bagefter tage stilling til, om der skal ske yderligere. Men jeg kan jo høre, at Enhedslisten er på tilbagetog i kritikken, siger Hans Andersen (V).

Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Christian Juhl (EL) fortæller, at han vil formulere et par tillægsspørgsmål til samrådet.

- Jeg vil gerne have ministeren til at forklare, hvorfor man ikke har inddraget den dyre undersøgelses resultater i det efterfølgende lovarbejde. Når man bruger så mange penge på en undersøgelse, så er det vil rimeligt at forholde sig til erfaringerne, siger Christian Juhl (EL).

Han synes, det er forkert, at Mette Frederiksen ikke har givet et nuanceret svar også i anden runde, hvor hun svarer, at en af forsøgets hovedkonklusioner er, at en tidlig indsat bidrager til at reducere længden af sygefraværet.

- Men jeg lægger også vægt på, at hun har svaret Folketinget korrekt og nuanceret i første omgang. Samtidig har vi haft adgang til alle detaljerne i rapporten.

- Hvis hendes hensigt havde været at skabe misforståelser og misinformere, så er det naturligvis ganske uacceptabelt. Men med det, der nu er lagt frem, synes jeg mest, det ligner sjusk.

Så du vil ikke selv kalde hende i samråd?

- Det har Venstre jo taget stilling til, at de gør. Jeg vil så blot stille et par supplerende spørgsmål til den efterfølgende brug af rapporten.Christian Juhl (V) betegner umiddelbart Mette Frederiksens upræcise formuleringer som 'sjusk'.

- De er ikke i nærheden af at kunne sammenlignes med hverken Bødskov-sagen eller Vilhelmsen-sagen. Min erfaring er, at vi normalt får uddybende svar fra Mette Frederiksen og det er selvfølgelig også en formildende omstændighed, siger Christian Juhl (EL).