Mette Frederiksen får ikke opbakning fra Venstre og Dansk Folkeparti til en lov om aflivning af mink.

De to oppositionspartier har forladt forhandlingerne. Dermed bliver partierne ikke en del af en aftale, der lovliggør Mette Frederiksens ulovlige ordre om at slå alle landets mink ihjel.

»De her forhandlinger handler om at redde regeringens skind. Ikke alle andres skind,« siger Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen til B.T.

»Og det handler om, at det parlamentartiske grundlag nu skal blåstemple den ulovlige ordre, som Mette Frederiksen beordrede,« tilføjer han.

Mette Frederiksen har brug for støtte fra blå blok, fordi det kræver et flertal på tre fjerdedele at få vedtaget en hastelov.

Dansk Folkeparti har også fået nok:

»Vi vil ikke være med. Vi vil gerne have bevaret 200.000 avlsmink, der kunne sikre avl i Danmark. Men regeringen vil have fjernet alt. Der skal mere til, før vi vil være med til at gøre ulovligheder lovlige med tilbagevirkende kraft,« siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

Venstre og Dansk Folkeparti er stadig med i forhandlingerne om erstatning til minkavlerne, der foregår sideløbende.

Regeringen valgte mandag at dele forhandlingerne op i to: En forhandling om ny lov om aflivning, og en forhandling om erstatning til minkavlerne.

Konservatives Rasmus Jarlov siger, at han ikke vil stemme for en hastelov foreløbig.

»Vi har blot sagt nej til at vedtage aflivning af raske mink, før der er et ordentligt fagligt grundlag og klarhed om erstatningen,« forklarer han til B.T.

Konservative har dog ikke endegyldigt forladt forhandlingerne om lovgivningen, understreger han.