Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et annonceomslag i Ugeavisen Esbjerg har skabt panik for partiet Venstre, der har borgmesterposten i Esbjerg.

På fire sider, der omhandler Venstres kandidater til kommunalvalget, står der oppe i højre hjørne, at annoncen er betalt af Esbjerg Kommune.

En alvorlig sag, da kommunen ikke må føre valgkamp for partier.

Jesper Frost Rasmussen, der er viceborgmester og borgmesterkandidat for Venstre i Esbjerg, undskylder over for jv.dk.

»Det er så alvorligt, som det kan være, så selvfølgelig er vi bekymrede oven på det her. Ugeavisen har ganske simpelt genbrugt en gammel tekst om, at annoncerne er købt af Esbjerg Kommune fra et tidligere annonceomslag, hvor kommunen oplyser borgerne om affaldshåndtering. Borgerne har en berettiget forventning om, at vi forvalter deres penge på bedst mulige og mest fornuftige vis, og derfor er en mistanke om misbrug eller overforbrug af offentlige midler det værste, jeg kan forestille mig, vi kunne blive beskyldt for,« siger Jesper Frost Rasmussen, der er viceborgmester og borgmesterkandidat til jv.dk.

LÆS OGSÅ: Eva Harlou om skilsmissen: 'Jeg er ved at brække mig'

På Facebook skriver Ugeavisen Esbjerg, at de beklager for deres fejl.

'Ugeavisen Esbjerg udkommer i dag, onsdag, med et annonceomslag indrykket af Venstre. Ved en fejl begået af Ugeavisen Esbjerg står der desværre, at omslaget er betalt af Esbjerg Kommune. Det er ikke tilfældet. Det er betalt af Venstre. Ugeavisen Esbjerg beklager fejlen. Erik Haldan, redaktør,' skriver Ugeavisen Esbjerg.

Men Facebook-brugerne stoler ikke helt på, at det er en 'fejl'.

Blandt spørger Karen Marie Krog Madsen, om Esbjerg kommune også har betalt for distributionen.

Og Torben Nybro kalder det en ny 'Carl Holst'.

Carl Holst blev beskyldt i medierne for at have misbrugt offentlige midler i forbindelse med valgkampen til folketingsvalget i 2015. Her mente flere, at hans personlige assistent, der var ansat af regionerne, hjalp til med rådgivning under hans valgkamp.

Andre læser også