Diskussionen om cirkusforgyldning skaber nu splid i Venstre
Diskussionen om cirkusforgyldning skaber nu splid i Venstre Foto: Torkil Adsersen

Venstres kulturborgmester i København Pia Allerslev undsiger nu sine kolleger på Christiansborg i sag om cirkusforgyldning

Alt i mens Venstre holder landsmøde i Herning diskuterer flere af partiets medlemmer nu heftigt med hinanden på det sociale medie Facebook.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) fik i dagens udgave af Politiken hård medfart for at have givet seks millioner kroner til en cirkusuddannelse under Akademiet for Utæmmet Kreativitet (Afuk) i forbindelse med finansloven.

Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen mener, at støtten er dybt problematisk, fordi kulturministerens selv tidligere har siddet i bestyrelsen for Afuk og hans mand, ifølge Politiken, lige nu arbejder på akademiet.

Med andre ord lugter det lidt af egeninteresser.

Michael Aastrup Jensens partikollega på Christiansborg Inger Støjberg håner på sin Facebook-pofil Uffe Elbæk for at bruge seks millioner kroner på en cirkusuddannelse i en tid, hvor Danmark mangler arbejdspladser.

- Hmmm cirkusuddannelse i en tid hvor vi mangler arbejdspladser? Omvendt set så sagde de røde partier før valget, at hvis de kom i regering, så skulle vi se et 'stur stur nummer', hvor alle problemer blev løst på 12 minutter. I stedet fik vi dog Tribini økonomi, gøg og det rene hokus pokus, hvor skattestigninger pludselig trylles frem, skriver Støjberg.

Men det blev for meget for Venstres københavnske kulturborgmester Pia Allerslev, som også er gået ind i diskussionen om cirkusforgyldningen.

I en kommentar under Inger Støjbergs cirkusopdatering, slår kulturborgmesteren fast, at hun ikke deler den forargelse, der præger Christiansborgs Venstre-folk.

- Det her har været på tale i mange år, jeg har talt med flere ministre om det, og ja, synes det er en gevinst for vores by - og glæder mig over at staten støtter. Så nej, jeg deler ikke mine Christiansborg V-kollegers forargelse over, at vi investerer i en artist-uddannelse, skriver Pia Allerslev blandt andet.

Uffe Elbæk har selv svært ved at at forstå krikken. Til BT forklarer han nemlig, at det oprindeligt er Venstres egen ide at give penge til en cirkusuddannelse.

Og han mener også, at det er helt fordrejet, at hans mand hives ind i debatten.

- Regeringen giver jo ikke penge til Afuk. Det, vi har aftalt er, at give penge til en hel ny institution, hvor der ikke er nogen, der er ansat i dag - og som ikke har noget med den øvrige drift på Afuk.

- Min kæreste er sekretær på en produktionsskole, der ligger under samme tag. Undskyld mig. Det her er fuldstændig fordrejet, lyder det fra kulturministeren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.