Hizb ut-Tahrir og deres støtter bør pakke kufferten og forlade Danmark for i stedet at søge hen til dele af verden, hvor de kan leve under de samfundsforhold, de tilsyneladende finder attraktive.

Sådan kontant er opfordringen fra Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen (V), efter den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir har opfordret alle muslimer i Danmark til at holde sig væk fra valglokalerne, når folketingsvalget afholdes 18. juni.

»Sagt på godt dansk, synes jeg, de burde skrubbe af og i stedet henslæbe tilværelsen i de IS-kontrollerede områder i Syrien eller Levanten. Det er tilsyneladende det, de finder attraktivt,« siger Martin Geertsen i en skriftlig kommentar.

»Når man kommer til eller bor i Danmark, må man acceptere de vestlige værdier, vi tilslutter os. Det vil for eksempel sige ytringsfrihed, demokrati og ligestilling. Og jeg fatter ikke lysten til at bo i et demokratisk samfund, hvis man hellere vil leve under et kvindeundertrykkende og totalitært styre,« siger Geertsen.

Udmelding kommer, efter den omstridte organisation i en pressemeddelelse onsdag hævder, at vejen frem for muslimer i Danmark er at modstå den »islamfjendtlige integrationspolitik« og »den aggressive udenrigspolitik«, der ifølge Hizb ut-Tahrir er blevet ført af skiftende regeringer i Danmark. Dermed bør danske muslimer boykotte valget, ifølge Hizb ut-Tahrir.

Opfordringen fra den islamiske organisation får også SFs udlændingeordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), til at komme med en modopfordring:

»Jeg vil naturligvis opfordre alle muslimer til at stemme og tage del i demokratiet her i forbindelse med folketingsvalget. Jeg bruger en del kræfter på at gå dør-til-dør i de udsatte boligområder for at gøre opmærksom på vigtigheden af at stemme og muligheden for at være med til at forme samfundet. Det er mit bidrag til at trække den anden vej,« skriver Karina Lorentzen Dehnhardt i en skriftligt kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.