Lyt til artiklen

Racismeparagraffen er for vidtgående, når den omdiskuterede digter Yahya Hassan bliver anmeldt for racisme.

Det mener Venstre, der nu vil have gransket lovgivningen for at se, om den skal justeres eller afskaffes.

»Jeg synes, det giver anledning til at overveje, om racismeparagraffen er tidssvarende, når en vigtig samfundskritik kan gøre, at man er i tvivl om, om loven er overtrådt,« siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V).

Yahya Hassan har vakt opsigt med sine digte og udtalelser, der om socialt bedrageri og kriminalitet i danske indvandrermiljøer. Det har fået den muslimske debattør Mohamed Suleban til at melde den unge digter til politiet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b, den såkaldte racismeparagraf.

»Jeg synes, Yahya Hassan har rejst en debat om, hvad for en integration, vi har og givet en ny stemme i debatten. Hvis den skal kvæles, så er lovgivning skæv,« siger Kristian Jensen.

Han understreger, at det ikke er afgjort, om Hassan kan dømmes efter paragraffen. Men det er stadig en vigtig diskussion, mener Venstre-politikeren, der også peger på, at man stadig kan straffes for injurier.

»Det er nok for tidligt at konkludere, om racismeparagraffen helt skal afskaffes. Men der er også en injurielovgivning, som stopper folk, der kommer med fejlagtige eller ærekrænkende udtalelser om enkeltpersoner,« siger Kristian Jensen.

Mener du, at det er tid til at justere eller afskaffe racismeparagraffen? Eller skal vi beholde den som den er? Deltag i debatten herunder eller på bt.dks facebookside.