ARKIVFOTO 2010 af borgmester i Fredericia Thomas Banke.
ARKIVFOTO 2010 af borgmester i Fredericia Thomas Banke. Foto: Claus Fisker

Efter et bestyrelsesmøde har Venstre i Fredericia besluttet sig for alligevel at opfordre Thomas Banke til at fortsætte som borgmester.

Venstres bestyrelse i Fredericia har på et møde søndag besluttet sig for alligevel at opfordre den omstridte borgmester Thomas Banke (V) til at fortsætte. Bestyrelsen har dermed trukket dens opbakning til byrådsgruppen, som kræver at borgmesteren går af, tilbage. Det fortæller formand for Venstre i Fredericia Jakob Ladingkær.

- Man kan vel godt sige, at vi har ændret mening. Men vi har brugt tiden henover julen til at holde møder med dels byrådsgruppen og dels med borgmesteren, og på baggrund af det har bestyrelsen vurderet, at der ikke er begrundelse for at opfordre ham til at trække sig. Dermed opfordrer vi ham modsat til at fortsætte som borgmester, fortæller Jakob Ladingkær til Berlingske Nyhedsbureau.

Et samlet byråd i Fredericia stillede 17. december et mistillidsvotum til Thomas Banke, efter det var kommet frem, at han havde brugt kommunens kontokort til private indkøb. Samtidig erkendte borgmesteren, at han var blevet afhængig af morfin efter en tandoperation - noget som ifølge flere byrådsmedlemmer gik ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.

- Der er selvfølgelig nogle alvorlige ting i det, og det vil Thomas Banke selv redegøre for på et tidspunkt. Men det er ikke ensbetydende med, at bestyrelsen opfordrer ham til at trække sig, siger Jakob Ladingkær og tilføjer:

- Der er et forløb i gang om den konkrete sag, men i sin helhed vurderer vi ikke, at der er nogen begrundelse for at opfordre Thomas Banke til at trække sig som borgmester.

På bestyrelsesmødet søndag blev det dog yderligere besluttet - forløbet taget i betragtning - at man vil spørge Venstres medlemmer på generalforsamlingen, hvorvidt de ønsker at genopstille Thomas Banke som borgmesterkandidat, oplyser formanden.

Thomas Banke er fortsat sygemeldt på ubestemt tid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.