Arne Sigtenbjerggaard, borgmester i Vejle, afviser idéen om at lade kommunerne i Trekantområdet smelte sammen til én kommune.

Arne Sigtenbjerggaard (V), borgmester i Vejle, vil ikke til at kaste sig ud i en ny kommunalreform, der skal lægge kommunerne Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejen, Vejle og Billund i det såkaldte Trekantområde sammen.

Dermed tager han afstand fra et forslag, som Trekantområdets formand og Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), har fremlagt. Han vil gøre de nævnte kommuner til en fælles storkommune, skriver Lokalavisen Budstikken.

Men der er allerede masser af samarbejde kommunerne imellem, og derfor er der ikke brug for at ændre på den nuværende kommunefordeling, mener Vejles borgmester.

»Jeg koncentrerer mig om at drive kommune, og vi skal ikke ud i en ny kommunalreform. Vi er den sjettestørste kommune, og kommunerne i Trekantområdet samarbejder i forvejen. Jeg mener ikke, at kommunerne skal lægges sammen lige nu,« siger Arne Sigtenbjerggaard til Berlingske Nyhedsbureau.

Formanden for Trekantområdet forklarer, at målet med hans forslag ikke har noget med at få fordel af kommunal stordrift at gøre. Den fordel opnåede man ifølge ham allerede ved kommunalreformen i 2007.

»Målet med en sammenlægning er derimod at opnå større politisk slagkraft, når vi skal kæmpe for at opnå noget fælles - for eksempel statslige investeringer i infrastruktur og uddannelser,« siger han til Lokalavisen Budstikken.

Jørn Pedersen understreger, at han ikke mener, at borgerne i en samlet Trekantkommune nødvendigvis vil komme til at føle et øget fælles bånd til hinanden på tværs af de nuværende kommunegrænser, men det er heller ikke nødvendigt. Man kan sagtens kæmpe fælles uden at føle sig fælles, siger han.

I Folketinget har man endnu ikke hørt om forslaget om et sammenlagt Trekantområde, men Marlene Borst Hansen (R), formand for Folketingets kommunaludvalg, er ikke afvisende over for idéen.

»Regeringen har ingen planer i den retning. Men hvis Trekantområdet kommer med en fælles indstilling og forslag, vil vi selvfølgelig realitetsbehandle den. Og jeg kan ikke umiddelbart se, hvad der skulle få os til at sige nej,« siger hun til Lokalavisen Budstikken.

Hvis et eventuelt forslag går igennem, er det Jørn Pedersens plan, at sammenlægningen skal gennemføres over fire-otte år. Sammenlægningen vil gøre Trekantområdet til en af landets største kommuner.