Med ni mandater til Liberal Alliance er det alligevel ikke sikkert, at Joachim B. Olsen får en af de eftertragtede pladser i Folketinget.

Han er bedst kendt for sin muskuløse arm, eller nærmere sin højre arm, som har benådet ham med en bronzetitel og en Danmarks-rekord. Senest er han blevet kendt for sine udtalelser om flerkoneri. 
For fremtiden bliver han sandsynligvis et af de mange nye ansigter på Christianborgs gange. Ifølge Joachim B. Olsen selv er pladsen i Folketinget dog ikke sikret endnu.

- Det er sikkert, at vi har fået ni mandater. Men for mit vedkommende er det ikke 100 pct. sikkert, at jeg kommer ind, siger en forsigtig Joachim B. Olsen, da B.T. fanger ham fredag middag.

Først i løbet af eftermiddagen bliver spændingen forløst, når de personlige stemmer er talt op.

Glad og stolt 
På trods af spændingen og den manglende søvn er det en glad Joachim B. Olsen dagen derpå.

- Jeg har det rigtigt godt. Jeg er stolt over, at det lykkedes for os, at rejse os fra 0.0 pct. i meningsmålinger til et resultat på ni mandater i går, siger den tidligere kuglestøder, som er klar til at trække i arbejdstøjet i lørdag, hvis det skulle ske, at han fik et mandat.

Lært sin lektie
Den ærlige kuglestøder kom dog i modvind i valgkampen, da han besvarede et spørgsmål om flerkoneri.

- Jeg synes det var rigtigt ærgerligt med den der flerkoneri-historie. Ikke så meget for mig selv, mest på partiets vegne. Det er en typisk eksempel på en overskrift, hvor man ikke forholder sig til det virkelige indhold, siger Joachim B. Olsen, der langsomt er ved at lære at håndtere pressen.

- I sportens verden har jeg altid lært, at man skal besvare de spørgsmål man bliver spurgt om. Det samme gælder måske nok ikke i politik, siger den tidligere sportsmand.