Portræt af Mattias Tesfaye, faglig sekretær i 3F. Uddannet murer. Politisk aktiv i SFs landsledelse, debattør og klummeforfatter. Har udgivet debatbogen Vi er ikke dyr, men vi er tyskere i 2010. Stiller nu op mod Villy Søvndals ønske for at blive SF's næstformand.
Portræt af Mattias Tesfaye, faglig sekretær i 3F. Uddannet murer. Politisk aktiv i SFs landsledelse, debattør og klummeforfatter. Har udgivet debatbogen Vi er ikke dyr, men vi er tyskere i 2010. Stiller nu op mod Villy Søvndals ønske for at blive SF's næstformand. Foto: Dennis Lehmann
Valgforskeren Roger Buch tror ikke meget på, at SFeren Mattias Tesfaye skulle overveje et medlemsskab af S.

- Det virker som en urealistisk retning for ham. Det ville være mere logisk, hvis han ville lægge kræfterne i Enhedslisten, siger Roger Buch og uddyber:

- Hvis det har været svært for ham at dreje SF i en mere arbejderorienteret retning, så vil det være endnu svære at dreje S i den retning. Socialdemokraterne kæmper i forvejen en kamp for at rykke midtervælgerne tilbage fra V og de radikale, siger Roger Buch.

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt Mattias Tesfay skulle være på vej til at melde sig ind hos Socialdemokraterne. Han forklarede allerede for flere uger siden overfor BT, at han var uafklaret med sin politiske fremtid.

Og det er han i følge Politiken stadig. Men han medgiver, at det har betydet noget for ham at hans partifælle Kasper Bjerring onsdag meddelte, at han nu har meldt sig ind hos Socialdemokraterne.

- Jeg har kendt Kasper siden 1997, og derfor betyder det selvfølgelig også noget for mig, at han har meldt sig ind i Socialdemokratiet, og jeg har haft mange lange diskussioner med ham, siger Tesfaye og fortsætter:

- Det kommer jeg også til at have i fremtiden. Men jeg har ingen kommentarer til, hvad jeg selv har tænkt mig at gøre, siger han til Politiken torsdag.

Roger Buch forklarer til BT, at man skal passe på med at overvurdere betydningen af at toppolitikere skifter parti.

- Selvom man har været toppolitiker i et parti, vil de skulle starte helt forfra i hierakiet, når de rykker over i et nyt parti.

- Selvom de vil sondere terrænet og sikre sig nøglepolitikeres støtte, inden de skifter parti, så skal de stadig væk selv kæmpe sig op i partiet.

- Det næste folketingsvalg ligger 2½ år ude i fremtiden, og selvom man får lovning på at blive folketingskandidat, så er man sat ud af spillet i en lang periode. Hvis regeringen så oveni købet får et dårligt valg, så er det endnu mere udsigtsløst at få gang i karrieren.

Roger Buch har svært ved at tro på, at Socialdemokraterne vil kortslutte deres eget karrierehieraki for at løfte tidligere SF'ere frem.

- Der er en række Socialdemokrater - også i DSU og Frit Forum - som står i kø for at få en chance for en mulig karriere.

- Jeg er sikker på, at en mange af de menige SF'ere, der forlader partiet i øjeblikket kunne finde på at skifte til Socialdemokraterne eller Enhedslisten. Men de fleste vil måske bare forlade SF og gå ud til ingenting, siger Roger Buch.

-
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.