Når dagen er omme, kan vi én gang for alle smide de mange hundrede meningsmålinger, der er blevet offentliggjort i løbet af valgkampen, i skraldespanden og i stedet rette opmærksomheden mod det eneste, der tæller: det endelige valgresultat.

… men indtil da må vi støtte os til meningsmålingerne, og torsdag morgen - et par timer før valgstederne åbnede for stemmer - udkom så den allersidste af slagsen.

Og målingen, som Voxmeter har lavet for Ritzau, er godt nyt for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) - hvis hun da i det hele taget skæver til den slags så kort tid før valget.

Læs også:

Rød blok står nemlig til at få 51,1 procent af stemmerne, mens de partier, der vil gøre Lars Løkke Rasmussen til ny statsminister, må nøjes med 48,9 procent af stemmerne.

Omregnet til mandater bliver det til 90 røde af slagsen mod 85 blå. Med det resultat vil Thorning kunne sove roligt i nat uden at skulle tænke på, hvordan de fire nordatlantiske mandater fordeler sig.

Læs også:

Målingen er foretaget blandt 3.600 personer - altså markant flere end i "normale" målinger - men har fortsat en usikkerhed på op til 1,4 procentpoint.

De øvrige institutter har også leveret deres sidste målinger, og her er det også ganske tæt - men alle med fordel til blå blok:

Wilke for Jyllands-Posten: 49,7 % til rød / 50,3 % til blå
Gallup for Berlingske: 49,2 % til rød / 50,7 % til blå
Megafon for TV 2 og Politiken: 49,1 % til rød / 50,9 % til blå
Epinion for DR: 48,7 % til rød / 51,3 % til blå
Greens for Børsen: 49,2 % til rød / 50,8 % til blå