»Lars Løkke kan lige så godt vænne sig til det,« siger Pernille Vermund. Her er hendes mulige hold i Folketinget

Pernille Vermund har de fleste hørt om.

Men hvem er det egentlig, hun vil trække med i Folketinget, hvis hendes lille nye højreparti Nye Borgerlige får held til at komme i Folketinget ved næste valg?

BT har i samarbejde med kilder i Nye Borgerlige her samlet ti personer, som har gode chancer for at sætte sig på de mandater, partiet måtte opnå. Opstillingslisterne er slet ikke færdige, men gruppen på dette foto er ikke desto mindre et godt bud. Fem kommer fra Konservative, to fra DF,  og tre kommer ikke fra noget andet parti. Desuden er der en fra LA, som ikke er med på billedet. Det er et godt billede på fødekilderne til det nye parti, der vil overgå DF i hård udlændingepolitik og LA i liberal økonomi.

Partiet samler sig stor opmærksomhed. For selv om de kun ligger lige omkring spærregrænsen i meningsmålingerne, så er der stor sandsynlighed for, at de vil blive tungen på vægtskålen, hvis de kommer i Folketinget. Og så vil Pernille Vermund præsentere Lars Løkke for tre ultimative krav for at pege på Lars Løkke, ellers vil hun pege på sig selv:

»Vi har tre ufravigelige krav: Der skal indføres et asylstop. Kriminelle udlændinge skal udvises konsekvent efter første dom. Og udlændinge skal forsørge sig selv. Retten til offentlig forsørgelse skal knyttes til det danske statsborgerskab,« siger Pernille Vermund.

Disse krav kan dog næppe opfyldes. Asylstop vil kræve et opgør med flygtningekoventionen, og hvis kriminelle udlændinge skal kunne udvises efter første dom, kræver det, at de pågældende dele af menneskerettighedskonvetionen skal skrives ud af dansk lov.

Risikerer du så ikke at hjælpe Mette Frederiksen til magten - og er det ikke mærkeligt, når man er et borgerligt parti?

»Mette Frederiksen kan også kun få magten hvis hun opfylder vores krav. Hun vil også have et flertal imod sig,« siger Pernille Vermund.

»Jeg siger det nu, for at Lars Løkke kan vænne sig til tanken. Hvis der er borgerligt flertal og han skal have vores mandater, så skal de tre krav opfyldes. Ellers må han søge sin opbakming et andet sted. Han må vælge, om han vil føre borerlig ellet halvrød politik.«

Nogle mener, at du nok bøjer dig, hvis du kommer i Folketinget?

»Det gør jeg ikke. Det garanterer jeg. Prøv at høre: Jeg har intet at miste. Det er jo ikke en stor drøm for mig at komme i Folkedtinget. Jeg er arkitekt. Jeg gør det her, fordi jeg synes, det er nødvendigt.«

Hvis hverken Lars Løkke eller Mette Frederiksen har et flertal bag sig efter næste valg, kan der komme flere dronningerunder, hvor de begge skal afsøge  mulighederne for at danne regering. Men Pernille Vermund tror ikke, det kommer så vidt.

»Jeg tror, Lars Løkke finder på noget,« siger hun.

I sin tale til landsmødet, hvor ca. 500 delegerede og medlemmer fyldte en gymnastiksal i DGI Huset i Vejle anklagede Pernille Vermund alle partier i det danske Folketing for at have svigtet danskerne i udlændingepolitikken.

»Da migranterne vandrede på motorvejene i Danmark, burde DF have gjort det klart for Lars Løkke at det var helt uacceptabelt. Hverken Kristian Thulesen Dahl eller Søren Pape gik til statsministeren og satte foden ned. De kunne have lukket grænsen, da Merkel åbnede sin. De gjorde ingenting. De lod det bare ske. Det er det største politiske svigt, jeg har oplevet i mit voksne liv. Og det er svært at tilgive, for det har forandret Danmark for evigt,« siger Pernille Vermund.

Hvis Nye Borgerlige ikke kommer i Folketinget ved næste valg, vil de også have betydning for valgresultatet. For så vil stemmespildet sandsynligvis betyde, at rød blok vinder.

FAKTA

Hvis Nye Borgerlige får 11 mandater, er disse personer tættest på at få mandaterne (fra venstre på foto):

1. Jesper Hammer, Nordsjælland, intet tidligere parti.

'2. Peter Seier Christensen, Københavns omegn, intet tidligere parti.

3. Aia Fog, København, kommer fra DF

4. Johannes Lumholt, Sjælland, kommer fra Konservative

5. Mette Thiesen, Nordsjælland, kommer fra Konservative

6. Benny Bindslev, København, intet tidligere parti

7. Poul Højlund, Vestjylland, intet tidligere parti.

8. Holger Gorm, Sydjylland, tidligere DF

9. Pernille Vermund, ingen kreds endnu, tidligere Konservative

10. Klaus Kroll, Sjælland, tidligere Konservative

11. Lars Boje Matthisen, Aarhus, ikke med på foto, tidligere LA

 

 

 

: