Mens Enhedslisten er i intern krig om finansloven, afsiger vælgerne deres dom: Kun hver fjerde foretrak en aftale med liste Ø.

Regeringens beslutning om at indgå finanslovsaftale med Enhedslisten har meget lav opbakning i vælgerhavet.

Blot en fjerdedel af vælgerne foretrækker, at regeringen indgik finanslovsaftalen med Enhedslisten, viser en ny måling, som Gallup har foretaget for Berlingske. 51 procent af vælgerne havde hellere set en aftale med Venstre.

Ifølge valgforsker Sigge Winther Nielsen fra Københavns Universitet er det »kontraproduktivt« for regeringen at indgå aftaler med Enhedslisten, hvis regeringen vil hive stemmer tilbage henover midten af dansk politik.

- Derfor tror jeg, at man i løbet af de næste par måneder vil se, at regeringen omklamrer Venstre i forbindelse med flere strammerreformer. For det er især hos Venstre, at Socialdemokraterne vil kunne vinde nogle vælgere tilbage, siger Sigge Winther Nielsen til Berlingske.

Ifølge målingen er det især dem, der stemmer på de Radikale, som foretrækker en blå aftale. Kun 24 procent foretrækker Enhedslisten som aftalepartner.

Men de Radikales gruppeformand og finansordfører, Marianne Jelved, er ikke bekymret.

- Vi bruger ikke meningsmålinger til at føre politik efter. Vi fører politik efter vores bedste overbevisning, og så tager vi de knubs, som det fører med sig, siger hun om målingen.

Mens et lille flertal af de samlede vælgere hos Socialdemokraterne og de Radikale mener, at der er gjort nok for dagpengemodtagerne, så er det modsatte tilfældet hos SF-vælgerne. Her erklærer et flertal på 52 procent sig »uenig« eller »overvejende uenig« i, at finansloven gør nok for de ledige, som står til at ryge ud af dagpengesystemet.