Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En ny måling er dårligt nyt for regeringen, som bliver straffet for at ville spare, vurderer en politiske kommentator.

Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af rød blok får en vælgerlussing, mens Lars Løkke Rasmussen (V) og vennerne i blå blok er mere populære end nogensinde. Det viser en ny måling, som analyseinstituttet YouGov har lavet for metroXpress.

Ifølge målingen ville blå blok få 56,4 procent af stemmerne - svarende til 99 mandater - hvis der var valg i dag. Og det er ifølge gratisavisen det højeste mandattal målt til en af de politiske blokke i mere end tre år. Rød blok står kun til 76 mandater i målingen. Meningsmålingen kommer samtidig med, at regeringen i går fremlagde 2020-planen ’Danmark i arbejde’, der forklarer, hvordan Danmark skal prioritere økonomisk frem mod år 2020. Og hakket i tuden til regeringen skyldes især, at en rød regering og sparetider ikke går godt i spænd i folks bevidsthed, forklarer politisk kommentator og direktør i Hansen Agenda, Lotte Hansen.

- Vi har ikke hørt noget fra regeringen i lang tid. Og før i går har der kun været landsmøder, og Helle Thorning har været fraværende i en lang periode. Men grundproblemet er, at de har lanceret en sparedagsorden, og det er sværere at være rød regering og blive belønnet for at spare, siger hun.Det er især et problem at spare som rød regering, når man har ventet så længe med at fremlægge sine visioner, som regeringen har med 2020-planen, påpeger Lotte Hansen:

- Det er fint, at regeringen i går fremlagde, hvilke udfordringer der er. Spørgsmålet er bare, om det er for sent. Måske skulle de have gjort det klart allerede ved ’Fair Løsning’ eller i hvert fald ved regeringsgrundlaget. Det helt grundlæggende er, om man vil belønne regeringen for at stramme balderne, forklarer hun til metroXpress og tilføjer, at regeringen sagtens kan nå at vende tilbagegangen i den kommende tid.

Andre læser også