Danskerne giver regeringen den laveste karakter i VK-regeringens levetid, viser en måling fra DR. Oppositionen står lidt bedre, men falder også i karakter.

Regeringen får i en ny meningsmåling fra Epinion - lavet for DR Nyheder - den laveste karakter nogensinde i VK-regeringens levetid.

Også Socialdemokraternes karaktergennemsnit er faldet, men ikke så voldsomt som regeringens, og Helle Thorning-Schmidt & Co. præsterer i danskernes øjne bedre end regeringen.

Samtidig viser målingen, at et flertal danskerne foretrækker netop socialdemokraternes formand som statsminister frem for Lars Løkke Rasmussen (V) efter næste valg.

I målingen opnår regeringen karakteren 3,8 på 12-skalaen (hvilket svarer til 6,9 efter den gamle 13-skala). Det er et fald på hele 1,4 point i forhold til en tilsvarende måling i september i fjor - og det er 0,4 point lavere end de hidtidige bundskabere for regeringen i både marts 2009 og marts 2008.

Vælgerne tildeler Socialdemokraterne et karaktergennemsnit på 4,3 i målingen (7,2 efter 13-skalaen), hvilket udgør et fald på 0,4 point i forhold til september sidste år.

35 procent af de adspurgte i målingen vil efter næste valg gerne se Helle Thorning-Schmidt som statsminister, mens Lars Løkke Rasmussen må nøjes med opbakning fra 29 procent af vælgerne på dén front.

De resterende 36 procent foretrækker en helt tredje kandidat eller ved ikke, hvad de skal svare.

Det fremgår af målingen, at især de unge vælgere svigter regeringen til fordel for oppositionen.

1.319 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år har deltaget i Epinion-undersøgelsen, der er gennemført for DR mandag og tirsdag i denne uge.

/ritzau/