Lars Løkke Rasmussen var selv ude i en bilagssag i 2008, men i dag støtter han ikke Fredericias borgmester der er ude i en lignende sag.
Lars Løkke Rasmussen var selv ude i en bilagssag i 2008, men i dag støtter han ikke Fredericias borgmester der er ude i en lignende sag. Foto: Linda Kastrup
Nu langer Venstre kraftigt ud efter Socialdemokraterne, efter de har kritiseret partiformand Lars Løkke Rasmussens håndtering af sagen om den skandaleombruste borgmester Thomas Banke.

Socialdemokraterne kritiserede i kraftige vendinger tirsdag, hvordan Lars Løkke Rasmussen lod Fredericias borgmester i stikken, fordi han har rodet sig ud i en sag om rod i bilag og brug af skattekroner til private formål.

- Jeg har faktisk kun ros til overs for Venstres nye nultolerance over for borgmesteren, men jeg kan da undre mig over, at den først kommer nu og ikke var Venstres politik, da Lars Løkke Rasmussen som minister var ude i en endnu større bilagssag. Dengang var der ingen grænser for Venstres forsvar, selvom der også var tale om misbrug af skatteborgernes penge og Løkke nærmest var det, man kan kalde en bilagsspekulant, sagde Simon Kollerup (S) til bt.dk.

Thomas Banke var en af Lars Løkkes mest solide støtter i 2008, da hans bilagssag rullede, men partiformanden har ikke givet et pip fra sig, siden Thomas Banke selv har rodet sig ud i en bilagssag og er blevet vendt ryggen af byrådet i Fredericia.

Tirsdag ville Venstre ikke svare på kritikken over for bt.dk, men nu er Venstre rasende over, at Socialdemokraterne blander sig i Venstres interne problemer.

-  Jeg følte mig pikeret over at skulle høre på min ellers udemærkede kollega Simon Kollerup, at Løkke ikke havde været ude at favne Thomas Banke. Det ordner man i sine partier, i stedet for at slå politisk plat, siger MF for Venstre Jacob Jensen.

Men vil du slet ikke forholde dig til kritikken af, at Lars Løkke beholdt sin post i Venstre dengang i en lignende sag, og at Thomas Banke bliver droppet som borgmesterkandidat?

- Jeg har ikke nogen bemærkninger til, hvordan Venstre har håndteret sagen. Men når man peger fingre ad andre, så peger fire fingre tilbage på én selv, siger han og fortsætter.

- Socialdemokraterne skal nok passe på med at kaste med sten, når man selv bor i et glashus. Jeg synes ikke at have hørt statsministeren med brask og bram gå ud og støtte op om f.eks. tidl. borgmester i Skive Per Jeppesen, der sidste år fik en betinget fængselsdom for misbrug af kommunens penge, eller da borgmester i Hvidovre Milton Graf blev gået af sine egne pga. alkoholmisbrug – eller da Henrik Sass Larsen blev beskyldt for at have rockerrelationer.

Thomas Banke er nu gået i tænkeboks, efter byrådet har udtrykt mistillid til ham, og politiet undersøger, om han har begået noget ulovligt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.