Venstres tidligere pressechef Søs Marie Serup ankommer til afhøring i skattesagskommissionen.
Venstres tidligere pressechef Søs Marie Serup ankommer til afhøring i skattesagskommissionen. Foto: Niels Ahlmann Olesen

BT dækker fra dagens afhøringer i Skattesagen LIVE

Venstres tidligere pressechef Søs Marie Serup anså sagen om Thornings private skatteforhold for at være livsfarlig for partiets pressetjeneste.

-
Min analyse, som også Peter Christensen delte, var, at vi behandlede det som en sag, der kunne være farlig for Venstre. Det var livsfarligt for vores afdeling, der var ny. Vi gjorde alt for at holde den sag fra livet. Jeg gav alle medarbejdere en ordre om, at de enkelte medarbejdere ikke måtte røre ved sagen - alle opkald skulle stilles ind til mig, og Peter Christensen var den eneste politiker fra Venstre, der udtalte sig om den, sagde Søs Marie Serup.

Hendes forklaring her til formiddag i Skattesagskommissionen formede sig som én lang afvisning af, at Venstre havde blandet sig i sagen, at hun havde set papirer i sagen, holdt møder om sagen og havde forsøgt at udnytte sagen politisk.

- Jeg har ikke fået adgang til sagens materiale fra Troels Lund Poulsen eller Peter Arnfeldt. Han har efterfølgende fortalt mig - Troels Lund - at han dengang havde haft adgang til materialet, forklarede hun.

Søs Marie Serup kunne dog ikke helt afvise, at hun måske på et tidspunkt havde set brudstykker af sagen.

- Jeg kan ikke med sikkerhed sige, at jeg undervejs har fået noget at vide om sagen, som kan være gået ind i min store, mentale makulator. Jeg har ikke haft adgang til agterskrivelsen eller fået henvendelser fra journalister om at få adgang til den, sagde hun.

Tidligere har daværende skatteminister Troels Lund Poulsen fra Venstre under vidneansvar i kommissionen afvist, at han havde 'drøftet noget som helst i Venstre' om partiets politiske strategi i forhold til Thornings skattesag.

Det var i lodret modstrid med tidligere udtalelser fra daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i december sidste år indrømmede, at han 'selvfølgelig' havde drøftet sagen på møder med Troels Lund Poulsen.

Lars Løkke Rasmussen skal senere også afhøres som vidne i Skattesagskommissionen.

Du kan følge med i dagens afhøringer i Skattesagskommisionen herunder. Livebloggen begynder kl. ca. 9.15.

(Hvis du læser med fra mobilen, kan du følge livebloggen her.)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.