Landbrug- og miljøordfører hos Venstre Erling Bonnesen (tv) var onsdag aften gæst hos Martin Krasnik (th) i Deadline-studiet på DR2, til en snak om regeringens nye landbrugspakke.
Landbrug- og miljøordfører hos Venstre Erling Bonnesen (tv) var onsdag aften gæst hos Martin Krasnik (th) i Deadline-studiet på DR2, til en snak om regeringens nye landbrugspakke.

Venstres fødevarer- og landbrugsordfører Erling Bonnesen var onsdag aften gæst hos Deadline på DR2, hvor han forsøgte at redegøre for regeringens omstridte landbrugspakke. Undervejs og efterfølgende blev ordførerens præstation haglet ned og latterliggjort på de sociale medier.

For allerede fra interviewets begyndelse gik det skævt mellem studievært Martin Krasnik og Erling Bonnesen, da ordføreren blev bedt om forholde sig til de seneste dages kritik af den nye landbrugspakke, som fra flere sider beskyldes for at have negative konsekvenser for miljøet.

Flere gange måtte Martin Krasnik eksempelvis stille et simpelt spørgsmål om udledning af kvælstof som følge af den nye pakke, uden at der kom et konkret svar tilbage fra ordføreren.

Du kan se hele interviewet ved at klikke her.

Det gik langt fra ubemærket hen på de sociale medier, hvor interviewet både undervejs og bagefter blev flittigt kommenteret. Og det er langt fra pæne ord, som Erling Bonnesen får med på vejen.

Herunder kan de se et udpluk af de mange kommentarer til ordførerens præstation.

Erling Bonnesen fortæller til BT, at han ikke har set de mange kommentarer på Twitter, der kommenterer på hans omtalte tv-optræden. Men ordføreren kommer alligvel med følgende kommentar til kritikken.

»Om jeg klarede det godt eller skidt, er jo op til den enkelte seer at vurdere. Mit primære fokus med interviewet var at sætte fokus på, at vi har lavet en god pakke, hvis formål er at sikre og skabe arbejdspladser i fødevaresektoren, samtidig med at vi passer godt på miljøet,« siger Erling Bonnesen til BT.

»Jeg kan bare konstatere, at jeg har fået blandede kommentarer efter interviewet. Der har både været ros, og så har der været nogle, som har skældt ud,« fortæller Erling Bonnesen.

De seneste dage har regeringens nye landbrugspakke været genstand for massiv kritik fra både forskere, organisationer og kommuner. Forskere fra Biologisk Institut hævder således, at pakken vil have negative konsekvenser for miljøet, mens pakken, ifølge beregninger fra Aarhus Kommune, vil medføre en ekstraregning til de danske vandforbrugere på et milliardbeløb.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.