Det er ikke noget problem at citere finansministeren for noget, han ikke har sagt, i en kæmpe avisannonce, mener Venstres næstformand, Kristian Jensen.

Der er ikke noget i vejen med, at Venstre indrykker en annonce, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) udtaler: »Havde det ikke været for Løkkes reformer, skulle vi spare 46,8 milliarder på velfærden« - også selv om den socialdemokratiske minister aldrig har brugt den formulering.

Det mener Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), skriver b.dk.

Han henviser til, at partiet i annoncen har skrevet, at det er et svar til Folketingets Finansudvalg fra en »befriende ærlig Bjarne Corydon«, der er citeret i en »letforståelig udgave« samt et link, så nysgerrige læsere kan læse svaret ordret inde på Folketingets hjemmeside.

»Vi er kommet med en klar oplysning til forbrugerne, der kan gå ind på Venstres facebookside og se, hvad der ligger bag det citat og hvilke beregninger, der er. Og Bjarne Corydon kan ikke snakke uden om, at det VK-regeringens reformer, der har sikret, at dansk økonomi er genoprettet,« fastslår Kristian Jensen.

»Regeringen har forsøgt at tegne et forkert billede af den økonomi, den overtog ved regeringsskiftet i 2011, og et forkert billede af, hvem der rent faktisk har ansvaret for, at dansk økonomi blev rettet op efter den store krise, vi var i.«

Spørgsmål: Men i annoncen har I direkte citeret, som om det er kommet ud af Corydons mund. Er det ikke et spørgsmål om god citatskik, som I ikke overholder?

»Næh. Det synes jeg ikke,« siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Vil det sige, at journalister må gøre det samme ved et langt svar fra jer og skrive det så meget om i direkte citat?

»Der er nogen, der vil sige, at det er det, vi oplever til daglig. Der står, at citatet er gengivet i en letforståelig udgave, og hvor hele svaret kan læses.«

Spørgsmål: Hvor mange går ind og læser det lange svar, tror du?

»Jeg tror på, at danskerne er nysgerrige og vidensbegærlige. Så jeg vil egentlig håbe, at alle gør det. Min intention er, at alle går ind og læser, præcis hvordan Bjarne Corydon har beskrevet de positive virkninger af VK-regerings politik.«

Spørgsmål: Og så vil de komme frem til samme konklusion som det, I har citeret Bjarne Corydon direkte for i annoncen?

»Om de kommer frem til samme konklusion, må du spørge dem, der læser svaret, om. Men jeg ved, at det, de burde komme frem til, er præcis den samme konklusion«.