Regeringen skal gå ind i sagen om Statsforvaltningens lange ventetider i skilsmissesager, mener Venstre og de Konservative.

Venstre og de Konservative kræver nu, at regeringen går ind i sagen om Statsforvaltningens lange ventetider i skilsmissesager. Udmeldingen kommer, efter flere førende eksperter har slået fast over for Radio24syv, at lange sagsbehandlingstider strider direkte mod Menneskerettighedskonventionen.

Ofte går der flere måneder fra start til afgørelse hos Statsforvaltningen. Og i den periode kan der være stor risiko for, at barnet mister sin tilknytning til den ene af forældrene, advarer eksperterne. Enten fordi Statsforvaltningen er langsom, eller også fordi forældrene udnytter en smutvej i systemet.

Og nu må økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og socialminister Annette Vilhelmsen (SF) skride til handling, siger Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo (V):

»Og jeg skal gerne skubbe på, for at der kommer gang i det her, så vi kan få nogle forhandlinger og få løst problemerne,« siger Eyvind Vesselbo til Radio24syv.

Også de Konservative mener, at regeringen nu må gøre noget:

»Jeg tror, at der her og nu skal laves en akutordning,« siger de Konservatives socialordfører, Benedikte Kiær (K), der understreger, at sagen »i høj grad« trænger til bevågenhed og handling fra regeringen.

Men de lange ventetider i skilsmissesager hviler i sidste instans på forældrene, siger SFs socialordfører, Anne Baastrup (SF).

»Jeg synes, at hovedproblemet er, at forældrene ikke anerkender, at de har et forældreansvar,« siger hun til Radio24syv.

Det har ikke været muligt for Radio24syv at få en kommentar fra hverken økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager eller socialminister Annette Vilhelmsen.

Mandag kom det frem, at Statsforvaltningen i årets første seks måneder kun har ført samtaler med børn i knap hver tiende af de i alt 13.880 skilsmissesager. Foreningen Far anslår, at over 100.000 skilsmissesager gennem de seneste 10 år kan være fejlbehandlet af myndighederne.

BNB