Lyt til artiklen

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) havde adgang til den skatteafgørelse, der vedrører statsminister Helle Thorning og hendes mand Stephen Kinnock.

Netop den afgørelse, som ulovligt blev lækket til dagbladet B.T. Det afslører en central kilde tæt på sagen over for Ekstra Bladet.


Hidtil har Troels Lund hverken villet af- eller bekræfte, om han havde adgang til sagen.Ekstra Bladets kilder oplyser også, at Troels Lund har tilstået over for Københavns Politi, der netop nu efterforsker sagen, at han havde adgang til Helles skattepapirer.

- Jeg kan oplyse, at jeg ikke står bag lækagen af fortrolige skattepapirer i forhold til Helle Thorning-Schmidts skattesag, udtaler en presset Troels Lund til Ekstra Bladet.

Det er første gang Troels Lund overhovedet forholder sig til, om han personligt skulle have noget med lækagen at gøre. Troels Lund kommenterer ikke Ekstra Bladets oplysning om, at han er blevet udspurgt af Københavns Politi om sagen.

Troels Lunds daværende spindoktor Peter Arnfeldt afviste en uge før valget kategorisk over for Ekstra Bladet, at han skulle stå bag lækagen.

Hvis Københavns Politi får held til at afsløre personen/erne bag lækagen, er straframmen for den slags forbrydelser op til to års fængsel.