Finansminister Claus Hjort Frederiksen (tv) beskyldes af Hernings borgmester Lars Krarup (th) for at have en 'arrogant' holdning til kommunernes stigende udgifter til flygtninge. 
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (tv) beskyldes af Hernings borgmester Lars Krarup (th) for at have en 'arrogant' holdning til kommunernes stigende udgifter til flygtninge.  Foto: Keld Navntoft/Claus Fisker

Hernings borgmester Lars Krarup (V) langer fredag kraftigt ud efter finansminister Claus Hjorth Frederiksen, som han mener, opfører sig 'mega arrogant' ved at beskylde kommunerne for at 'jamre' over det stigende antal flygtninge, der i år kommer til landet.

Der blev bestemt ikke lagt fingre imellem, da Claus Hjorth Frederiksen (V) torsdag gik på talerstolen ved en kongress i Aalborg, hvor han deltog i en debat omkring kommunernes økonomi, sammen med formanden for Kommunernes Landsforening (KL) Martin Damm.

Beskeden fra finansministeren var klar.

»Det piner mig at høre den her klagesang om, hvorvidt det er de syge, de halte eller de etbenede, der skal holde for denne gang. For det er en usaglig måde at gå til det,« fortalte ministeren ifølge Ritzau.

Men den udmelding er hans partifælle Lars Krarup lodret uening i. Og på Facebook langer Krarup, der siden 2002 har siddet på borgmesterposten i Herning, kraftigt ud efter finansministerens bramfri udmeldinger i en længere opdatering på Facebook.

»Og jeg er enormt træt af, at vi har en finansminister med en så arrogant tilgang til kommunestyret,« indleder borgmesteren sit modsvar.

DF

»Flygtningestrømmen koster milliarder for vores land. Kommunerne skal (selvfølgelig!) forsøge at integrere flygtningene i vores samfund på bedst mulig vis. Til gavn for alt og alle. Det presser lige nu kommunerne. Både de ansatte, boligmarkedet, det at finde job-åbninger til flygtningene, senest også stemningen i nattelivet osv osv.« skriver Lars Krarup i sin Facebook-opdatering, som du kan læse i sin helhed herunder.

Torsdag ville finansministeren ikke acceptere, at kommunernes ekstraudgifter til håndteringen af flygtninge ville betyde velfærdsforringelser. I stedet bør kommunerne, ifølge ministeren, udvise ansvar ved at effektivisere, da også regionernes og statens økonomi er under pres.

»Jeg hører aldrig andet end jammer fra kommunerne,« lød det ærlige budskab fra ministeren, der efterfølgende har vakt harme hos Hernings borgmester.

»Svaret er ikke at være træt af, at kommunerne altid jamrer. Det er mega arrogant! Vi jamrer ikke! Mens vi i kommunerne hver eneste dag forsøger at give en ordentlig service i maskinrummet på den kommunale kernevælfærd, forsøger vi også at løse nutidens største udfordring. Det er IKKE jammer. Det er seriøst arbejde af tusindvis af kommunalt ansatte og flere hundrede seriøse kommunalpolitikere. Det fortjener anerkendelse. Ikke arrogance. Det er en ommer!,« skriver Lars Krarup.

Og til Jyllands-Posten forsvarer borgmesteren fredag sin kritk af finansministeren, som han mener, har været blind for de mange opgaver, der dagligt løses ude i kommunerne.

feggrb

»Når weekenden er ovre, håber jeg, at vi kan konstatere, at Claus Hjort havde en dårlig dag – for det kan vi alle have – og så komme tilbage på sporet i sagen. Ellers har vi nogle store problemer,« siger Lars Krarup til Jyllands-Posten.

I alt står landets kommuner til at modtage omkring 17.000 flygtninge i år. Det tal forventes dog at vokse til helt op mod 50.000, i takt med eventuelle familiesammenføringer, skriver Ritzau.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.