I foråret var der nogle S-borgmestre, der mente, at Helle Thorning-Schmidt skulle blive væk fra deres kommunale valgkamp, fordi hendes støtte var mere til skade end gavn.

Den kritik er siden forstummet, og nu er der byttet rundt på rollerne. Nu er det lokale Venstre-folk, der mener, at deres formand Lars Løkke Rasmussen kan skade Venstre i kommunalvalget pga. sagen om hans store udgifter til rejser og møder i Seoul hos klimaorganisationen GGGI.

- Det er en møgirriterende sag og ikke ret klogt af Lars Løkke, lad mig sige det sådan. Man kan jo godt tale om rettigheder, men i politik må man også tale om pligter og moral. Og der er man nødt til at opføre sig som forventet og ikke sådan, at det kan få en uheldig afsmitning på os. Jeg er bange for, at den her sag kan ramme os til kommunalvalget, siger Keld Emil Damsgaard, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Hjørring kommune for Venstre til Ugebrevet A4

Venstres kandidater i kommunalvalgkampen bruger ikke Lars Løkke Rasmussen i samme omfang som deres rivaler fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti bruger deres partiledere, viser en undersøgelse, A4 har gennemført blandt nuværende byrådsmedlemmer, som genopstiller til kommunalvalget.

Kun hver syvende byrådskandidat fra Venstre oplyser, at de vil bruge Lars Løkke Rasmussen som blikfang i deres kamp for at blive valgt ind kommunalbestyrelsen tirsdag den 19. november. Blandt de 575 politikere, der har svaret, er lysten til at føre sin helt egen valgkamp og ikke læne sig op af partilederen, størst blandt Venstres og Konservative lokalpolitikere.

Claus Bloch, medlem af Skanderborg kommunalbestyrelse for Venstre, kalder det også 'ærgerligt', at partilederens sag eksploderer lige nu.

- Det er en daglig irritation og flytter fokus væk fra lokalpolitik. Hver gang man åbner radioen, tænder for tv eller går på nettet, er sagen om Lars Løkke på, og det er negativ omtale. Den sag skulle have været lukket allerede første dag, og jeg tror også, at det er for sent på søndag, når der skal være pressemøde. Den her sag er nok desværre ikke glemt om nogle uger, siger Claus Bloch til A4.

Sagen irriterer også fynske spidskandidater til kommunalvalget, oplyser jp.dk.

- Det kan være en sådan sag, der lokalt kan koste et mandat. Og går mandatet til den anden fløj, kan det afgøre borgmesterposten, siger Venstres borgmesterbud i Middelfart, Niels Bebe, til Fyens Stiftstidende.

Også borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), beklager over for avisen den megen blæst om Løkkes flyrejser på luksusklasse.

- Jeg tror, at de nordfynske vælgere kan skille tingene ad og stemme ud fra lokale forhold, men partiets opbakning på landsplan har selvfølgelig en betydning. Jeg vil ikke afvise, at det kan blive udslagsgivende ved en tæt dyst om borgmesterposten, siger han.