Thorning skød tidligere i dag igen mod oppositionen, der har beskyldt Thornings regering for at være skyld i urolighederne i Vollsmose.

Nej, lød det fra Thorning. De unge gik i børnehave under Fogh - så det er den tidligere regerings skyld. Det hænger bare ikke sammen.

Balladen fra Vollsmose, hvor unge indvandrer, bevæbnet med køller, natten til tirsdag, angreb skadestuen på Odense Universitetshospital, har fået samtlige danske politikere op ad stolen. Alle med fordømmelser af urolighederne. Senest også landets statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Tidligere har borgerlige politikere været på banen med en mere eller mindre direkte beskyldninger om, at urolighederne skyldes regeringens førte politik på udlændingeområdet.

Det fik tidligere i dag statsministeren til at give igen. Til pol.dk siger hun således, at de unge lømler er den tidligere borgerlige regerings skyld.

- Vi taler om unge, som, hvis de i dag er 16-18 år, gik i børnehave, da VK-regeringen kom til. Jeg har set i dag, at både Lars Løkke og Søren Pind har sagt, at det må være den nye regerings skyld. Det, synes jeg, er komisk al den stund, at dem, som har begået den meget alvorlige kriminalitet, er unge, som var små børn dengang den tidligere regering kom til.

God pointe. Men... De tre unge, som politiet har fået varetægtsfængslet tidligere i dag, er henholdsvis 19, 20 og 26 år. De er dermed for gamle til at have gået i børnehave under Fogh.

Det er 11 år siden Anders Fogh Rasmussen kunne træde ud på Amalienborgs Slotsplads og præsentere sin første regering. Før ham havde socialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen som bekendt dirigentstokken i ni år.

Det vil sige, at de tre unge, der i dag er blevet varetægtsfængslet, var otte, ni og femten år, da Fogh overtog roret. Altså langt over børnehavealderen.

Statsministeren hed med andre ord ikke Fogh, men derimod Nyrup, da de gik i børnehave.

Den ældste af de tre fængslede har dog nok oplevet en borgerlig statsminister, da han legede med biler i sandkassen i børnehaven. Men det var ikke Fogh men derimod de konservatives Poul Schlüter, der var statsminister fra 1982-1993.