I et læserbrev i torsdagens udgave af BT blæser DF'eren Anders Vistisen til kamp mod EUs støtte til tyrefægtning. Han har siden valget i maj været medlem af Europa-Parlamentet. Men da parlamentet ville afskaffe støtten til det, han selv betegner som 'autoriseret dyreplageri', stemte han imod.

Anders Vistisen lover ellers i læserbrevet, at han vil bekæmpe tyrefægtning med 'næb og kløer'.

Hvordan hænger det sammen, Anders Vistisen?

-  Det ser ud til, at jeg har lavet en fejl. Det er ikke så intelligent, siger han.

Læs også:

Du stemmer også imod din egen gruppe?

- Ja, jeg stemmer også imod et meget godt forslag, som jeg oven i købet har indsendt et læserbrev om. Det er torskedumt. Det handler om, at jeg ikke har fulgt godt nok med på stemmelisten. Det er en svipser, lyder svaret fra Anders Vistisen.

Kan vi være sikker på at du vil bekæmpe dette her dyreplageri, som du kalder det, med næb og kløer?

- Jeg vil prøve, så godt jeg kan. Det første, jeg vil gøre, er, at jeg vil gå ind og lave en korrektion af min afstemning, så det i hvert fald kommer til at fremgå, at jeg havde en intention om at stemme for. Det kan man ikke bruge til så meget, men det er den måde, vi kan gøre det. Engang imellem smutter det, og det er så sket i dette tilfælde, siger han.

Læs også:

Er der for mange afstemninger i for hurtig rækkefølge?

- Altså, på budgetområdet stemte jeg 500 gange i udvalget og lidt færre gange i plenarsalen. Det er det, der sker. Engang imellem får man ikke hørt nummeret rigtigt. og så sker det. Jeg tror, det sker for alle. Men så sker det lige på et område, hvor jeg har sendt et indlæg ind til BT, og det er da lidt træls.

Hvordan styrer I DF-gruppen, at I stemmer ens?

- Ja, det er det rigtigt pinlige i det, for det er mig, der skal styre det.

Så det var de andre, der stemte forkert?

- Nej, nej. Det fungerer på den måde, at man har nogle stemmelister. I dette tilfælde lister på 15-16 sider, forklarer han og siger, at det ind imellem sker, at nogle forslag bortfalder eller springes over. Man skal derfor holde tungen lige i munden.

Anders, det kan vel få fatale konsekvenser, hvis man stemmer forkert?

- Helt enig, og derfor har vi i gruppen taget initiativ til at lave proceduren om, så vi ikke skal sidde og stemme flere tusinde gange. Nu har jeg selv begået en fejl og er blevet taget med fingrene nede i kagedåsen. Men det er min påstand, at alle kan begå en fejl. Det tror jeg, alle har oplevet. Jeg er rigtig ked af det. Nu betød det heldigvis ikke så meget, da min stemme ikke var afgørende. Men jeg er rigtig ked af det, særligt fordi det var på et område, hvor det var vigtigt for mig at stemme rigtigt. Det er rigtig uheldigt, siger Anders Vistisen.

Ifølge parlamentets regler har man en frist på to uger til at få noteret, at man har forkert. Det påvirker dog ikke selve afstemningsresultatet, men er alene en markering 'til bogen'. Den pågældende afstemning fandt sted 22. oktober. Anders Vistisen er derfor for sent ude.

Afstemningsresultatet kan læses her:

http://www.votewatch.eu/en/term8-draft-general-budget-of-the-european-union-2015-financial-year-motion-for-resolution-05-03-01-01-ame.html?