Lyt til artiklen

Folketingskandidat for de Konservative i Nordsjælland Mette Thiesen oplever at få sine plakater brændt af. Senest har hun fået brændt valgplakater af i Fredensborg, men over alt i valgkredsen, bliver hendes plakater revet ned, skåret i stykker eller brændt af.

»Der har meget målrettet været gået efter mine plakater. Generelt har jeg måtte hænge nye plakater op hver aften, fordi de er blevet revet ned. Så det er har været op ad bakke,« siger Mette Thiesen.

Mette Thiesen er 31 år og sidder i byrådet i Hillerød Kommune. Hun har stærke holdninger til utilpassede unge med andre etisk herkomst end dansk, og har arbejdet for at indføre tiltag i boligområder i Nivå og Kokkedal for at undgå at unge muslimer bliver radikaliseret.

»Denne gang har ingen set hvem der gjorde det, men nogle KU’ere (Konservativ Ungdom, red.) har set unge af anden etnisk herkomst rive plakater ned. Jeg har en klar formodning om, hvem det er. Jeg har også stået på Nivå station, hvor nogen råbte 'luder' efter mig og sagde, at det ikke var Allahs vilje, at man skulle stemme, og så de rev mine brochurer i stykker,« fortæller Mette Thiesen.

Mette Thiesen arbejder blandt andet for, at man skal kunne straffe familierne på pengepungen, hvis de ikke holder styr på deres unge.

Hun lader sig dog ikke gå på af hærværket på sine plakater:

»Jeg synes ikke, det er særlig rart, men jeg lader mig ikke kyse og nægter at lade det påvirke mig. Jeg synes ikke, det er trygt for mig at bevæge mig rundt i Kokkedal og Nivå, men jeg går der, hvis jeg vil gå der. Men det er ikke trygt,« siger hun.